Het publieke programma van Het Nieuwe Instituut krijgt gestalte in het Museum voor Architectuur, Design en Digitale cultuur. Het museum kijkt naar de ontworpen wereld, en hoe die door nieuwe technologie, nieuwe denkbeelden en verschuivende sociale prioriteiten voortdurend verandert. Het begrip innovatie – de spil van alle activiteiten van Het Nieuwe Instituut – wordt zowel tot uitdrukking gebracht in speculatieve verkenningen van de toekomst, als in kritische reflecties op de vernieuwingsbewegingen van vandaag en gisteren.

Bezoek het museum

Praktische informatie

Plan uw bezoek

Praktische informatie over Het Nieuwe Instituut, het study centre, Huis Sonneveld, de boekwinkel en het cafe.

Agenda

Alle tentoonstellingen, actviteiten, lezingen, talkshows, workshops en films in een overzicht

In het rond het museum

Nu en verwacht

Van 10 t/m 26 januari 2017 richt Het Nieuwe Instituut nieuwe tentoonstellingen in. De museumzalen zijn dan gesloten. Huis Sonneveld, Het Nieuwe Café, de boekwinkel en de studiezaal zijn open. Voor Huis Sonneveld geldt in deze periode een kortingstarief. 

Dominique Gonzalez-Foerster in Huis Sonneveld
Opera-House

Huis Sonneveld is een van de best bewaard gebleven woonhuizen in de stijl van Het Nieuwe Bouwen. De Franse kunstenaar Dominique Gonzalez-Foerster ontwikkelde speciaal voor Huis Sonneveld een nieuw werk. Opera-House is een huiselijke opera, gebaseerd op vroeg twintigste-eeuwse operamuziek en –technologie.