Accusations is een serie solodansvoorstellingen die doet denken aan een oneindige estafette van beweging, beeld, film, sound en tekst. Choreograaf Ann Van den Broek heeft elke solodans opgebouwd rondom één performer, gebaseerd op het materiaal van de voorstelling Accusations. Deze avond worden twee dansen opgevoerd. Om 18.30 uur wordt Accusation #4 uitgevoerd door Nik Rajsek en om 21.00 uur wordt #3 opgevoerd door Gregory Fateur.

datum
30/11/2017
tijd
21:00 – 21:30
 
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang met ticket

Ann Van den Broek

De voorstelling Accusations (2017) vertrekt vanuit het autobiografisch materiaal van Ann Van den Broek. De bekentenissen, aanklachten en verzuchtingen verdeelde zij over zeven performers, zodanig dat elke performer zijn of haar persoonlijkheid kon verbinden met het materiaal. Accusations is een intrigerende en haast oneindige estafette van beweging, beeld, film, sound en tekst. Een zintuiglijk overweldigend geheel dat het midden houdt tussen een rouwstoet, installatie, modeshow, popconcert en monoloog. Accusations werd door de VSCD genomineerd voor de Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie.

Nederlandse première

Dualiteit is een kernbegrip in het werk van Ann Van den Broek. Binnenwereld én buitenwereld, emotie én ratio, controleren én loslaten, doen én niet doen. De dualiteit wordt niet opgeheven of opgelost, hij krijgt juist volop de ruimte. Als positieve en negatieve polen die elkaar in evenwicht houden, maar waartussen het zindert van energie. Van den Broek zoekt met haar voorstellingen de laatste jaren niet alleen de grenzen van de dans op, maar ook die van het theater als podium. Na optredens in Antwerpen (Accusation #1, in een kleine barokke kerk tijdens het Queer Festival) en in Parijs (Accusation #2 t/m #5 in het Musée d'Art Moderne), gaan de vijf solo's nu in Nederland in première in Het Nieuwe Instituut.

  • Accusation # 2: I escape op 16 november. Performer: Louis Combeaud
  • Accusation # 5: I control (met voorproefje van # 4: I act) op 23 november. Performers: Laila Gozzi & Nik Rajsek
  • Accusation # 4: I act (18:30) & Accusation # 3: I fear fear (21:00) op 30 november. Performers: Nik Rajsek & Gregory Frateur.
  • Accusation # 1: I question op 7 december. Performer: Frauke Mariën
  • Accusation # 3: I fear fear op 14 december. Performer: Gregory Frateur
  • Accusation # 4 : I act  op 21 december. Performer: Nik Rajsek

Thursday Night Live!

Thursday Night Live! staat voor verdieping, uitwisseling en ontmoeting – een avond om over na te praten en verder te denken. Vanaf 18.00 uur is het mogelijk om in Het Nieuwe Café een Thursday Bite te nuttigen. Dinervouchers à € 7,50  zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf.