In het kader van de opening van de tentoonstelling Wey Dey Move presenteren Het Nieuwe Instituut en het hiphophuis samen The Afro Coalition, die de beste Afroclubparty’s in Nederland samenbrengt op één dansvloer. Verwacht de beste Amapiano, Afrobeat(s), Afrohouse en Afrotech anthems. Dress to impress, dance like nobody’s watching! Ben je er gelijk vanaf het begin bij? De tentoonstelling Wey Dey Move is speciaal voor deze dag tot 22:00 geopend.

Timetable

  • 21.00-23.00 DJ zobayda
  • 23.00-00.00 Doulou (Pianoland)
  • 00.00-01.00 Cincity (Cloud 8)
  • 01.00-02.00 Waxfiend (Ziongate)
  • 02.00-03.00 Donn Stone (Woza)

Deze clubnacht is onderdeel van de opening van de tentoonstelling Wey Dey Move en wordt voorafgegaan door een openingsperformance.

Over Wey Dey Move

Wey Dey Move is Nigeriaans Pidgin voor ‘de weg beweegt’, wat betekent dat alles met elkaar verbonden is en voortdurend verandert. Het gezegde vormt de essentie en hartslag van de gelijknamige tentoonstelling van kunstenaar Dele Adeyemo, die vanaf 16 juli 2022 te zien is in Het Nieuwe Instituut. Wey Dey Move benadrukt hoe belangrijk beweging en dans zijn in de spirituele, sociale en ecologische leefwerelden van de megastad Lagos in Nigeria en andere grote steden in West-Afrika. Lees hier meer over deze tentoonstelling.