Agenda
Wanneer
Datumprikker
Activiteiten
Locatie
Agenda Filters

Deze week

Onderzoek, Tentoonstelling

Dissident Gardens

Onderzoek, Tentoonstelling

04 mrt — 23 sep 2018

Met Dissident Gardens richt Het Nieuwe Instituut de blik op de meest actuele uitingsvormen van de klassieke strijd tussen natuur en cultuur. Het programma omvat vijf tentoonstellingen en een serie lezingen en debatten.

Tentoonstelling

A Grand Mountain Scene

Pop-in expo

27 feb — 08 apr 2018

A Grand Mountain Scene is een aan het programma Dissident Gardens gerelateerde pop-in expo, gecureerd door Joost Emmerik, waarin de rotstuin van Bèr Slangen centraal staat. 

Binnenkort

Onderzoek, Tentoonstelling

WORK, BODY, LEISURE

Dutch Pavilion, Biennale Architettura 2018

Onderzoek, Tentoonstelling

26 mei — 25 nov 2018

Het Nieuwe Instituut, verantwoordelijk voor de invulling van het Nederlandse Paviljoen tijdens de 16e Internationale Architectuurtentoonstelling van de Biennale Architettura 2018, presenteert WORK, BODY, LEISURE, het thema van de officiële Nederlandse bijdrage aan het evenement. Met WORK, BODY, LEISURE worden niet alleen veranderende ideeën over het menselijk lichaam verkend, maar zowel ruimtelijke configuraties als leefomstandigheden, die het resultaat zijn van actuele veranderingen op het terrein van arbeidsethos en arbeidscondities. Tegen de achtergrond van opkomende automatiseringstechnologieën, wil het project nieuwe vormen van creativiteit en betrokkenheid aanmoedigen.

Kinderen en familie, Performance, Rondleiding, Tentoonstelling, Workshop

Duik in de tuin

FamilieFest

Wo 02 mei 2018, 11:00 — 17:00

Het eerste FamilieFest van Het Nieuwe Instituut staat in het teken van tuinen. Kom met de hele familie langs in de meivakantie en Duik in de tuin!