Agenda
Wanneer
Datumprikker
Activiteiten
Locatie
Agenda Filters

Deze week

Tentoonstelling

The New Haberdashery

Werkplaats en workshops

Tentoonstelling

13 sep 2015 — 11 feb 2018

The New Haberdashery is een stoffenwinkel annex werkplaats in de foyer van Het Nieuwe Instituut. Onder begeleiding van ervaren makers en op basis van de aanwezige stoffen, patronen, fournituren en professionele apparatuur kunnen bezoekers hier kleding en aanverwante producten maken.

Tentoonstelling

Finders Keepers

The Life of Things

Tentoonstelling

08 sep 2017 — 11 feb 2018

Het design en crafts magazine MacGuffin onthult als samensteller van de tentoonstelling Finders Keepers het universum van de verzamelaar en toont honderden bruiklenen uit tientallen verzamelingen, om vervolgens stil te staan bij de uiteenlopende motieven en strategieën van verzamelaars, bij het esthetisch plezier van het verzamelen en het verborgen leven van de dingen.

Agentschap, Tentoonstelling

Letters to the Mayor

Agentschap, Tentoonstelling

12 jan — 11 feb 2018

De tentoonstelling Letters to the Mayor - Rotterdam komt voort uit een twaalf maanden durende samenwerking tussen Het Nieuwe Instituut en Storefront for Art and Architecture, rondom het thema ‘City Forces’.

Tentoonstelling

Discreet Violence: Architecture and the French War in Algeria

Tentoonstelling Gallery 3

08 sep 2017 — 11 feb 2018

Gallery 3 presenteert Discreet Violence: Architecture and the French War in Algeria, een pop-in expo samengesteld door Samia Henni die eerder te zien was bij ETH Zurich. Tijdens de Algerijnse Revolutie (1954-1962) werd door de Franse autoriteiten de gebouwde omgeving van Algerije drastisch getransformeerd om de Franse economische belangen te beschermen en het koloniale bestuur veilig te stellen. Met foto’s en filmbeelden wordt een architectuur aan het licht gebracht die gebruikt werd als middel voor controle en onderdrukking.

Tentoonstelling

Archief Interpretaties

Tentoonstelling Gallery 2

08 sep 2017 — 11 feb 2018

Sinds 2014 betrekt Het Nieuwe Instituut ontwerpers, kunstenaars en onderzoekers bij de ontsluiting van de eigen collectie en verleidt het hen ook om de rol van een archief in hun werk aan de orde te stellen. De afgelopen vier jaar heeft dat tot enkele opmerkelijke projecten geleid die binnen en buiten Nederland te zien waren, maar niet in het instituut zelf, waar de betekenis van het archief centraal staat. Archief Interpretaties biedt de perfecte context om vier uiteenlopende projecten nu thuis te brengen. 

Tentoonstelling

Ruimtelijk ontwerp Studio Sabine Marcelis

Installatie Gallery 3

14 okt 2017 — 11 feb 2018

Voor het internationale filmfestival in Cannes ontwierp Studio Sabine Marcelis een ruimtelijke installatie die diende als ontmoetingsplek voor de internationale filmindustrie. Een variatie op de installatie is te zien in Gallery 3 vanaf 14 oktober 2017.

Tentoonstelling

A Tale of a Tub

Tentoonstelling Gallery 3

19 dec 2017 — 11 feb 2018

Kan burgerschap – het recht om ergens te behoren – bestaan zonder natiestaten? Deze vraag staat centraal in de nieuwste film van Christopher Kulendran Thomas, gepresenteerd door A Tale of a Tub. 

Tentoonstelling

Cute

Pop-in expo

09 jan — 21 jan 2018

Deze pop-in expo toont een onderzoek van Sejoon Kim naar de schattigheidscultuur in Oost-Aziatische landen en probeert deze te duiden.