Mark Wigley geeft een lezing bij de presentatie van zijn nieuwste boek Cutting Matta-Clark: The Anarchitecture Investigation.

datum
17/06/2018
tijd
14:30 – 16:30
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis met ticket via ticketlink!

Mark Wigley geeft deze middag een lezing met de titel Cutting Matta-Clark: The Anarchitecture Investigation bij de presentatie van zijn nieuwe, gelijknamige boek. Dit boek, gefundeerd op een rijkdom van niet eerder gepubliceerd materiaal, gaat op verfrissende wijze in op de transgressieve uitsneden van Gordon Matta-Clark, de legendarische cult-figuur uit zowel de beeldende kunst als de architectuurwereld.

  • 14:30 presentatie door Mark Wigley met vragenronde
  • 15:30 boek signeren en borrel

Mark Wigley

Mark Wigley is hoogleraar in de architectuur en voormalig decaan van de Graduate School of Architecture, Planning and Preservation van de universiteit van Columbia. Als historicus en theoreticus verkent hij het snijpunt van de architectuur, kunst, filosofie, cultuur en technologie. In 2016 was hij curator van de Istanbul Design Biennale, samen met Beatriz Colomina waarmee hij ook zijn meest recente boek Are We Human? – Notes on an Archaeology of Design (Zürich: Lars Müller, 2016) schreef. Eerdere boeken van zijn hand zijn: Derrida’s Haunt: The Architecture of Deconstruction; Constant's New Babylon: The Hyper-Architecture of Desire en Buckminster Fuller Inc. – Architecture in the Age of Radio. Zijn meest recente tentoonstelling, The Human Insect: Antenna Architectures 1887-2017, is te zien bij Het Nieuwe Instituut tot september 2018.