Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Een avond over de herinterpretatie van de ultieme basics in de mode. Met een keynote lezing van modeontwerper Mary Ping, oprichter van het label Slow and Steady Wins the Race en bijdragen van kunsthistoricus Sophie Berrebi en visagist Ellis Faas.

Al sinds 2002 biedt de New Yorkse modeontwerper Mary Ping met haar label Slow and Steady Wins the Race een alternatief voor het systeem van fast fashion. Ze breekt met de regel dat mode, om consumptie aan te jagen, continu moet veranderen en herinterpreteert op krachtige wijze de ultieme basics. Op deze manier speelt ze met het vermogen van mode om zowel ‘trendy’ als tijdloos te zijn, om uniek te zijn maar ook universeel en toegankelijk voor velen. Lees hier de tekst van haar lezing. Werk van Slow and Steady Wins the Race is tot en met 7 maart 2016 te zien in de tentoonstelling Greater New York bij MoMA PS1.

Kunsthistoricus Sophie Berrebi dook in de geschiedenis van de number one basic in de visagie: de rode lippenstift. Waar komt deze icoon vandaan en hoe veranderde haar betekenis door de tijd heen. Berrebi schreef essays over vier tijdloze mode-iconen in het kader van het Tijdelijk Modemuseum, waaronder de rode lippenstift.

Deze avond over de tijdloosheid, uniciteit en toegankelijkheid van basics in de mode werd extra luister bijgezet door visagiste Ellis Faas en haar team. Ellis Faas is een van de meest invloedrijke visagisten van deze tijd. Zij werkte met beroemdheden als Mario Testino en Karl Lagerfeld en merken als Clinique en L'Oréal en starttte haar eigen label: ELLISFAAS. Ook zij weigert zich te conformeren aan de snelheid van de beauty-industrie en creëert tijdloze make-up. 

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

datum
05/11/2015
tijd
20:00 – 22:00
taal
Engels (dress code: natural lips!)
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam