Disarming Design from Palestine presenteert resultaten van co-creatie met Gaza vluchtelingenkamp Jerash. Met Annelys de Vet, Jonas Staal, Tessa Meeus, Asja Keeman, Sherida Kuffour, Isabel Zoetbrood.

datum
30/11/2017
tijd
17:30 – 18:30
taal
Engels
verder deze avond

18:30 - 19:00 Dansvoorstelling Accusation # 4: I act

19.30 - 21.00 Imagining Terror: Propaganda Art Today

19:30 - 20:30 Boek presentatie: Four walls and a Roof van Reinier de Graaf

21:00 - 21:30 Accusation # 3: I fear fear

Museum open tot 21:00

Haberdashery open tot 21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang met ticket

Op uitnodiging van Disarming Design from Palestine heeft een team van Jordaanse, Palestijnse en Nederlandse ontwerpers in september 2017 samengewerkt met ambachtsvrouwen en -mannen uit het vluchtelingenkamp ‘Gaza Camp’ in de Jordaanse stad Jerash. In nauwe samenwerking ontwikkelden ze een ​​serie producten die tot nadenken stemmen. De ontwerpers werkten in teams en onderzochten zowel de talenten, vaardigheden en mogelijkheden van de ambachtslieden, als hun realiteit. Samen maakten ze gebruiksvoorwerpen die die verhalen konden overbrengen en de complexe situatie van het kamp en Palestijnse vluchtelingen kunnen adresseren.

In Het Nieuwe Instituut worden de resultaten van deze workshop gepresenteerd. De deelnemende Nederlandse ontwerpers zullen hun ontwerpen toelichten, initiatiefnemer Annelys de Vet zal het project in een bredere context plaatsen en kunstenaar Jonas Staal zal reageren op de gepresenteerde ontwerpen en verhalen. Met Annelys de Vet, Jonas Staal, Tessa Meeus, Asja Keeman, Sherida Kuffour, Isabel Zoetbrood.

Thursday Night Live!

Thursday Night Live! staat voor verdieping, uitwisseling en ontmoeting – een avond om over na te praten en verder te denken. Vanaf 18.00 uur is het mogelijk om in Het Nieuwe Café een Thursday Bite te nuttigen. Dinervouchers à € 7,50  zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf.