Een bijeenkomst over duurzaam bouwen met als sprekers René Klaassen, werkzaam bij de SHR in Wageningen en Anne Mollema, projectmanager en strategisch adviseur bij Stadsontwikkeling Rotterdam. De avond is georganiseerd door University Fund Wageningen en KLV in samenwerking met de Regiocommissie Den Haag/Rotterdam. Deze bijeenkomst is toegankelijk voor alumni van Wageningen University.

datum
11/05/2017
tijd
17:30 – 21:30
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang.
U kunt zich hier aanmelden.

René Klaassen

René Klaassen is al bijna 25 jaar werkzaam bij SHR (Stichting Hout Research) in Wageningen. In het kader van toegepast houtonderzoek werkt hij op het gebied van houtherkenning, houteigenschappen, houttoepassingen en het gedrag van hout in de toepassing. Hij pleit voor CO2 opslaan in houten gebouwen. "Hout is als hernieuwbare grondstof en geproduceerd in duurzaam beheerde bossen een zeer milieu vriendelijk bouwmateriaal. De houtwereld heeft de laatste jaren grote veranderingen ondergaan en is een hightech industrie geworden met hoogwaardige producten voor de bouw”.

Anne Mollema

Anne Mollema werkt als projectmanager en strategisch adviseur bij Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam. Hij is de laatste tijd vooral betrokken bij buitenruimteprojecten. Hij heeft eerder gewerkt aan het landsdekkend beeld van bodemverontreiniging en hergebruik van bouw- en sloopafval. Mollema laat zien hoe hij als Wageningse ingenieur bijdraagt aan bouwen aan een duurzaam Rotterdam. Gaat het om techniek, gaat het om het proces, gaat het om sociaal, of gaat het om een beetje van alles?

Meer informatie over het programma.