Met Every Body in the Place hebben we in de kelder van Het Nieuwe Instituut een versie van een club gebouwd.

We noemen het een portret.

We hebben het gemaakt omdat we de club missen. We missen muziek. We missen dansen. We missen collectief plezier.

Wat mis jij het meest?

Sinds de clubs gesloten zijn hebben we eindeloos naar foto’s en video’s gekeken en geluisterd naar opnamen van clubavonden.

We hebben elkaar berichtjes gestuurd, voice messages voor elkaar ingesproken en alles wat we te pakken konden krijgen bestudeerd om deze gevoelens te onderzoeken.

Dit portret is de uitkomst.

Het bestaat uit foto’s, muziek, licht en een tekst. Ze blazen herinneringen nieuw leven in aan momenten waarop we één waren met onze omgeving, en met iedereen om ons heen.

Momenten van hoop, liefde en vriendschap. Uitgelaten momenten waarvan we hoopten dat er nooit een einde aan zou komen.

Hier zijn we dan, op zoek naar een gevoel, een nieuw begin.

Every body in the place. Let’s go.

Fotograaf Amie Galbraith (UK), scenograaf Karl Klomp (NL), muzikant en schrijver Gaika Tavares (UK) en kunstenaar en tuinier Juha van ’t Zelfde transformeren Zaal -1 van Het Nieuwe Instituut voor een paar maanden tot een club. Met verschillende media schetsen ze in hun installatie in de kelder een gezamenlijk ‘portret’ van clubcultuur en de gevoelens één te zijn met de omgeving en elkaar. Na een noodgedwongen periode zonder nachtleven (her)beleven bezoekers er de saamhorigheid en het collectieve plezier van muziek en dans. 

Every Body in the Place is onderdeel van een langer lopend onderzoek waarin Van ’t Zelfde op verzoek van de onderzoeksafdeling van het instituut verkent wat de sociale, culturele en politieke betekenissen van clubcultuur zijn.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

datum
04/11/2021
tot
23/01/2022
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam