Reinier de Graaf (partner bij OMA) geeft een lezing naar aanleiding van zijn onlangs verschenen boek Four Walls and a Roof, waarin hij put uit zijn ervaringen op het gebied van architectuur, zowel als professional als in de rol van toeschouwer. De avond wordt georganiseerd door NAi Boekverkopers.
datum
30/11/2017
tijd
19:30 – 20:30
taal
Engels
verder deze avond

19.30 - 21.00 uur Thursday Night Live! Imagining Terror: Propaganda Art Today

Museum open tot 21.00 uur

The New Haberdashery open tot 21.00 uur

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis, graag aanmelden via Tickets

Four Walls and a Roof bestaat uit een verzameling essays die zijn verdeeld over zeven hoofdstukken, waarin de mythes worden ontleed die doorgaans met het vak van architectuur worden geassocieerd: de autoriteit van de architect, zijn of haar vertrouwen in persoonlijke inspiratie, de inzet voor goede doelen, zeggenschap, onafhankelijkheid van externe invloeden, beheersing van de grote schaal en – tot slot – vooruitgang.

Het boek combineert beschouwingen over de huidige staat van de architectuur met persoonlijke verhalen over het werk van OMA. Reinier de Graaf toont de wereld van de hedendaagse architectuur in levendige snapshots: van New Yorkse buitenwijken tot het puin van Noord-Irak, van de wereld van het grote geld in Londen, Moskou en Dubai tot met afval bezaaide achterbuurten die symbool staan voor de vervlogen hoop van de naoorlogse sociale woningbouw. De avond zal worden afgesloten met een signeersessie.

Four Walls and a Roof is verschenen bij Harvard University Press.

Thursday Night Live!

This launch is part of Thursday Night Live! Thursday Night Live! staat voor verdieping, uitwisseling en ontmoeting – een avond om over na te praten en verder te denken. Vanaf 18.00 uur is het mogelijk om in Het Nieuwe Café een Thursday Bite te nuttigen. Dinervouchers à € 7,50  zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf.