Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Het Nieuwe Café, met het terras aan het Museumpark, serveert koffie van de Rotterdamse branderij Giraffe Coffee Roasters, thee van theehuis Theemaas, verschillende frisdranken, bier en wijn. Ook zijn verschillende zoetigheden verkrijgbaar.

Het groen is in handen van Frank Bruggeman en Hans Engelbregt, ontwerpers van De Nieuwe Tuin. De bar is een ontwerp van Eric Roelen en het kunstwerk op de muur is van Johannes Schwartz.

Openingstijden

Het café is van woendag t/m zondag van 11.00 tot 18.00 uur geopend.

Gesloten op maandagen, Nieuwjaarsdag, Koningsdag en 1e Kerstdag.
Open op 2e Paasdag, 2e Pinksterdag, Hemelvaartsdag, 2e Kerstdag

Reserveren

In verband met de maatregelen rond het coronavirus kunnen wij een beperkt aantal bezoekers ontvangen in het gebouw. Reserveer voor een bezoek aan Het Nieuwe Café vooraf een gratis entreekaartje. Heeft u al een ticket voor het museum? Dan heeft u daarmee ook toegang tot café en boekwinkel.

Thursday Night Live!

Thursday Night Live! op donderdagavonden biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Eet op deze avonden een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt vanaf 18.00 uur een Thursday Bite, met de ene keer soep met brood, de andere keer een quiche met salade. Bezoek een van de debatten, filmvertoningen of andere activiteiten of ontmoet vrienden en werkrelaties aan de bar.
Momenteel vindt het Thursday Night Live progamma online plaats en is het café op donderdagen tot 18.00 uur geopend.

Catering en groepen

Er zijn ook mogelijkheden om met (grote) groepen langs te komen voor een lunch, borrel of diner. Het Nieuwe Café verzorgt de catering van events; van openingen van tentoonstellingen tot programma’s van organisaties die gebruik maken van de faciliteiten van Het Nieuwe Instituut. Meer informatie over zaalverhuur en catering. U kunt ook een mail sturen naar cafe@hetnieuweinstituut.nl.