Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Het Nieuwe Café, met het terras aan het Museumpark, heeft een nagenoeg geheel vegetarische, seizoensgebonden en biologische kaart. Het café serveert koffie van de Rotterdamse branderij Giraffe Coffe Roasters, thee van theehuis Betjeman & Barton, verschillende frisdranken, bier en wijn. Zoetigheden komen van Buurtbistrot Laurensius. Op de lunchkaart staan huisgemaakte soep, vegetarische salades en verse sandwiches.

Thursday Night Live! op donderdagavonden biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Eet op deze avonden een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt vanaf 18.00 uur een Thursday Bite, met de ene keer soep met brood, de andere keer een quiche met salade. Bezoek een van de debatten, filmvertoningen of andere activiteiten of ontmoet vrienden en werkrelaties aan de bar.

Het Nieuwe Café, in eigen beheer van Het Nieuwe Instituut, wordt gerund door Heba Soliman en haar team. De bloemen worden verzorgd door Raket en Distel, een Rotterdamse, biologische bloemenkweker, en de vergroening van het terras is in handen van Frank Bruggeman en Hans Engelbregt, ontwerpers van De Nieuwe Tuin.

Gekoppeld aan het tentoonstellingsprogramma wordt iedere paar maanden een muurschildering in Het Nieuwe Café aangebracht door een kunstenaar. Na onder meer Job Wouters, Thomas Trum, Iwan Smit en Ingrid Bittar | Britta, heeft kunstenaar Jan Rothuizen een werk gemaakt dat tot voorjaar 2019 te zien is.

Openingstijden

Het café is van dinsdag tot en met zondag overdag geopend en op donderdagavonden tijdens Thursday Night Live!

Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur
Donderdag van van 10.00 tot 23.00 uur
Zon- en feestdagen van 11.00 tot 17.30 uur

Gesloten op maandagen, Nieuwjaarsdag, Koningsdag en 1e Kerstdag

Open op 2e Paasdag, 2e Pinksterdag
Op 26 en 31 december open tot 16.00 uur

Catering en groepen

Er zijn ook mogelijkheden om met (grote) groepen langs te komen voor een lunch, borrel of diner. Het Nieuwe Café verzorgt de catering van events; van openingen van tentoonstellingen tot programma’s van organisaties die gebruik maken van de faciliteiten van Het Nieuwe Instituut. Meer informatie over zaalverhuur en catering. U kunt ook een mail sturen naar cafe@hetnieuweinstituut.nl.