Het Nieuwe Instituut is tijdens Dutch Design Week, van 22 t/m 30 oktober in Eindhoven, aanwezig met verschillende activiteiten, waaronder de DATAstudio en een presentatie van de nominaties voor de New Material Award 2016

Datastudio - De Staat van Eindhoven

De gemeente verzamelt de meest uiteenlopende data over haar inwoners en buurten. Maar er zijn verschillende onderwerpen waar digitale gegevens van ontbreken: DATAwoestijnen. De DATAstudio gaat tijdens de Dutch Design Week op 27 oktober om 13:30 met ambtenaren, ontwerpers, dataspecialisten en burgers op zoek naar hoe we die DATAwoestijnen zichtbaar kunnen maken. Albert Jan Kruiter (medeoprichter Instituut voor Publieke Waarden) treedt op als moderator van de ontwerpsessie.

Meer informatie in het webmagazine De Staat van Eindhoven.

New Material Award 2016

De achttien genomineerde ontwerpen voor de New Material Award 2016 worden gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week van 22 t/m 30 oktober in de Kazerne te Eindhoven. Minister Jet Bussemaker maakt tijdens de opening op 22 oktober om 16:30 de twee winnaars bekend. Deze tweejaarlijkse prijs daagt kunstenaars en ontwerpers uit om duurzame materialen en innovatieve technieken toe te passen en te ontwikkelen. De prijs kent twee onderscheidingen: de New Material Award met een geldbedrag van € 15.000 voor een eindproduct en de New Material Fellow. Daarnaast is het internationale materialen netwerk aanwezig om kennis te maken met Nederlandse ontwerpers in het kader van internationalisering.

De award is een samenwerking tussen Stichting DOEN, Fonds Kwadraat en Het Nieuwe Instituut.

Meer informatie in het webmagazine New Material Award

Persreis Amerikaanse journalisten

Internationaal Bezoekersprogramma van Het Nieuwe Instituut organiseert in samenwerking met het Nederlands consulaat in New York een persreis voor Amerikaanse journalisten aan Dutch Design Week om kennis te maken met de Nederlandse designwereld. Te gast zijn Julie Lasky, journalist en criticus; Amanda Dameron, hoofdredacteur van Dwell; Paul Makovsky, editorial director van Metropolis magazine; en Stuart Constantine, mede-oprichter en directeur van Core77.