How Do You Do Biodesign was een avond voor architecten, stedenbouwkundigen, product- en modeontwerpers, kunstenaars en ontwikkelaars van digitale technologie en media die nieuwsgierig zijn hoe zij werken met levend materiaal in de praktijk konden brengen. How Do You Do Biodesign was een coproductie van Het Nieuwe Instituut en de Willem de Kooning Academie.

How Do You Do was een format voor het uitwisselen en delen van kennis en ervaring. Verwacht geen gestileerde powerpointpresentaties, maar eerlijke verhalen over the making of, met aandacht voor wat werkt en wat niet werkt. De experts bij deze Biodesign-editie waren kunstenaars, biologen, architecten en ontwerpers die kennis delen rond thema's als Biohacking, Design Fiction, Synthetische biologie, Levend Materiaal en Hybride Stadsecologie. Eerdere How Do You Do-evenementen vonden plaats tijdens STRP 2011 en de Creative Media Days 2012 in Gent.

Meer informatie over de achtergronden van How Do You Do Biodesign is te lezen op de tentoonstellingspagina van Biodesign. Met een ticket hebben bezoekers van How Do You Do Biodesign op 23 januari 2014 tussen 19.00 en 23.00 uur ook toegang tot de tentoonstelling Biodesign, over de kruisbestuiving van natuur, wetenschap en creativiteit. Biodesign is nog te zien tot en met 26 januari 2014 in Het Nieuwe Instituut. 

Tentoonstelling Design Fictie

Hoe ziet de toekomst eruit als niemand meer schrijft, of als mensen op Mars wonen? Eén van de onderwerpen tijdens How Do You Do Biodesign is Design Fictie. Met de tentoonstelling Design Fictie presenteren bachelorstudenten van de Willem de Kooning Academie van 23 januari tot en met 2 februari in Het Nieuwe Instituut toekomstscenario's gebaseerd op hedendaagse ontwikkelingen.

How Do You Do Biodesign wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur & Milieu in het kader van de Actieagenda architectuur en ruimtelijke ontwerp (AAARO).

datum
23/01/2014
tijd
19:00 – 23:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam