Night Shift is de maandelijkse debat- en inspiratieavond voor en door mensen uit de museumwereld. Naast de succesverhalen van museumcollega’s is het ook goed om buiten de eigen sector te kijken en anderen aan het woord te laten. In deze Night Shift: Kan het ook anders? Met Erik Zevenbergen en Aukje Verhoog.

datum
18/01/2018
tijd
19:00 – 21:00
taal
Nederlands
verder deze avond
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang

Deze Night Shift draait om een aantal vragen:

  • Wat verstaan we onder de kwaliteit bewaken en waarom vinden we dat zo belangrijk? 
  • Waarom bepalen bezoekersaantallen nog steeds ons succes? 
  • Hoe verhouden we ons tot de mensen die onze diensten gebruiken? 

Omdat we behoefte hebben aan een nieuw perspectief, gaat de Night Shift te rade bij mensen die niet in musea werken, maar wel voor dezelfde uitdagingen staan. Zoals gebruikelijk zal de avond bestaan uit een combinatie van korte presentaties en debat.

Erik Zevenbergen

Erik Zevenbergen is directeur van Diergaarde Blijdorp. Na dertig jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, onder meer als rector van het Libanon Lyceum, is Zevenbergen in 2017 begonnen als directeur van de Diergaarde. Welke plannen heeft hij voor Blijdorp? En hoe ziet hij de balans tussen onderzoek & behoud enerzijds en de publieksfunctie van de Diergaarde anderzijds?

Aukje Verhoog

Aukje Verhoog is hoofd van theaterfestival Amsterdam Fringe. Zij speurt naar theatertalent, zoals een conservator zoekt naar mogelijk nieuwe aanwinsten voor de collectie. Bij Amsterdam Fringe staat experiment centraal en het programma komt voort uit een open inschrijving voor artiesten. Of, zoals het festival het zelf verwoordt: "Amsterdam nodigt genieën, prutsers, kletstantes, denkers, doeners en dilettanten uit om zich op theatrale wijze te laten zien." Wat is de impact van deze open en uitnodigende houding op het programma en hoe zit het dan met de kwaliteit? Of moet dat niet altijd onze prioriteit zijn?

Thursday Night Live!

Thursday Night Live! staat voor verdieping, uitwisseling en ontmoeting – een avond om over na te praten en verder te denken. Vanaf 18.00 uur is het mogelijk om in Het Nieuwe Café een Thursday Bite te nuttigen. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link of aan de bar op de avond zelf.