London Design Biennale

Het internationaal georiënteerde tentoonstellings- en expertiseprogramma van de London Design Biennale brengt toonaangevend, innovatief en creatief ontwerp van over de hele wereld bij elkaar. De manifestatie onthult het enorme potentieel van design: hoezeer ontwerpers met radicale vondsten weten in te spelen op veranderende maatschappelijke en ecologische behoeften; de bijdrage van ontwerp aan de wereldeconomie en het vermogen om in het algemene belang verandering aan te jagen en oplossingen te vinden. Deelnemers aan de tentoonstelling worden al vanaf de oprichting in 2016 en de geslaagde edities van 2018 en ’21 uitgenodigd om er overtuigende ideeën te presenteren vanuit hun verschillende invalshoeken en meest uiteenlopende ontwerpdisciplines.

Open Oproep

Het Nieuwe Instituut nodigde (individuele) curatoren en curatorencollectieven uit om een voorstel in te dienen voor de Nederlandse presentatie op de London Design Biennale 2023 die als thema heeft ‘The Global Game: Remapping Collaborations’. Samen met de Nederlandse Ambassade in het Verenigd Koninkrijk die het Nederlandse paviljoen op deze editie van de biënnale ondersteunt, nodigde Het Nieuwe Instituut curatoren en collectieven uit om een voorstel in te dienen voor de Nederlandse presentatie waaruit de kwaliteiten van het Nederlandse ontwerpveld op het gebied van internationale samenwerking naar voren komen. 

Ruimtelijk ontwerper, schrijver en redacteur Colin Keays is met zijn voorstel voor een ‘Disorientation pavillion’ geselecteerd om de bijdrage van Nederland samen te stellen. Lees hier meer over de selectie van Keays en zijn voorstel.

datum
01/06/2023
tot
25/06/2023
taal
Engels
 
locatie

Somerset House
London, United Kingdom

toegang

Tickets vanaf £25
Tot eind februari vanaf £20

Tickets zijn hier verkrijgbaar.