London Design Biennale

Het internationaal georiënteerde tentoonstellings- en expertiseprogramma van de London Design Biennale brengt toonaangevend, innovatief en creatief ontwerp van over de hele wereld bij elkaar. De manifestatie onthult het enorme potentieel van design: hoezeer ontwerpers met radicale vondsten weten in te spelen op veranderende maatschappelijke en ecologische behoeften; de bijdrage van ontwerp aan de wereldeconomie en het vermogen om in het algemene belang verandering aan te jagen en oplossingen te vinden.

Deelnemers aan de tentoonstelling worden al vanaf de oprichting in 2016 en de geslaagde edities van 2018 en ’21 uitgenodigd om er overtuigende ideeën te presenteren vanuit hun verschillende invalshoeken en meest uiteenlopende ontwerpdisciplines.

De London Design Biennale wordt in het historische Somerset House gehouden, een van de mooiste achttiende-eeuwse huizen van het Verenigd Koninkrijk waarvan het historische en architectonische belang wereldwijd worden erkend. De prachtig gerestaureerde galerijen bieden deelnemers de kans hun werk tentoon te stellen in een van de meest vooraanstaande locaties van Londen. Elke editie van de biënnale formuleert de artistiek directeur een overkoepelend thema waarop de deelnemers aan die jaargang gevraagd worden te reageren.

Open Oproep

Het Nieuwe Instituut nodigt (individuele) curatoren en curatorencollectieven uit om een voorstel in te dienen voor de Nederlandse presentatie op de London Design Biennale 2023 die als thema heeft ‘The Global Game: Remapping Collaborations’. Samen met de Nederlandse Ambassade in het Verenigd Koninkrijk die het Nederlandse paviljoen op deze editie van de biënnale ondersteunt, nodigt Het Nieuwe Instituut curatoren en collectieven uit om een voorstel in te dienen voor de Nederlandse presentatie waaruit de kwaliteiten van het Nederlandse ontwerpveld op het gebied van internationale samenwerking naar voren komen. Lees hier meer over de open oproep.

datum
01/06/2023
tot
25/06/2023
taal
Engels
 
locatie

Somerset House
London, United Kingdom