Het publieke programma van Het Nieuwe Instituut krijgt gestalte in het Museum voor Architectuur, Design en Digitale cultuur. Het museum kijkt naar de ontworpen wereld, en hoe die door nieuwe technologie, nieuwe denkbeelden en verschuivende sociale prioriteiten voortdurend verandert. Het begrip innovatie – de spil van alle activiteiten van Het Nieuwe Instituut – wordt zowel tot uitdrukking gebracht in speculatieve verkenningen van de toekomst, als in kritische reflecties op de vernieuwingsbewegingen van vandaag en gisteren.

Bezoek het museum

Praktische informatie

Plan uw bezoek

Praktische informatie over Het Nieuwe Instituut, het study centre, Huis Sonneveld, de boekwinkel en het cafe.

Agenda

Alle tentoonstellingen, actviteiten, lezingen, talkshows, workshops en films in een overzicht

Nu te zien in het museum


Color Sprinklers

Multidisciplinair kunstenaar Rutger de Vries voorzag de toiletten in de foyer van Het Nieuwe Instituut van een verflaag. Hij gebruikte het sproeiersysteem en de techniek van process painting om wat extra kleur toe te voegen aan het doorgaans saaiste deel van een openbaar gebouw.

Verwacht


MVRDVHNI
The Living Archive of a Studio

De tentoonstelling MVRDVHNI The Living Archive of a Studio heeft als basis het omvangrijke fysieke en digitale archief van architectenbureau MVRDV en opent op 6 november gelijktijdig met het Open Depot van Boijmans van Beuningen, een ontwerp van MVRDV. Geïnspireerd op het Open Depot toont de tentoonstelling het archief van MVRDV als een levende entiteit die plaatsvind in kantoorruimten, en niet in museumzalen. Samen met MVRDV worden voor de tentoonstelling nieuwe instrumenten ontwikkeld om het overwegend digitale archief op alternatieve manieren te ontsluiten, te ordenen en te presenteren.