Het publieke programma van Het Nieuwe Instituut krijgt gestalte in het Museum voor Architectuur, Design en Digitale cultuur. Het museum kijkt naar de ontworpen wereld, en hoe die door nieuwe technologie, nieuwe denkbeelden en verschuivende sociale prioriteiten voortdurend verandert. Het begrip innovatie – de spil van alle activiteiten van Het Nieuwe Instituut – wordt zowel tot uitdrukking gebracht in speculatieve verkenningen van de toekomst, als in kritische reflecties op de vernieuwingsbewegingen van vandaag en gisteren.

Bezoek het museum

Praktische informatie

Plan uw bezoek

Praktische informatie over Het Nieuwe Instituut, het study centre, Huis Sonneveld, de boekwinkel en het cafe.

Agenda

Alle tentoonstellingen, actviteiten, lezingen, talkshows, workshops en films in een overzicht

Nu te zien in het museum


Abstract Electric Chemistry
Routing Het Nieuwe Instituut

Ontwerpbureau 75B ontwierp voor Het Nieuwe Instituut een nieuwe routing om gasten en medewerkers tijdens de coronacrisis door de foyer te leiden. 75B (Rens Muis & Pieter Vos) is een grafisch ontwerpbureau dat bekend staat om zijn kleurrijke, robuuste en speelse ontwerpen.

Color Sprinklers

Multidisciplinair kunstenaar Rutger de Vries voorzag de toiletten in de foyer van Het Nieuwe Instituut van een verflaag. Hij gebruikte het sproeiersysteem en de techniek van process painting om wat extra kleur toe te voegen aan het doorgaans saaiste deel van een openbaar gebouw.

Verwacht