In deze interactieve dans verleg je de grenzen tussen werkelijkheid en virtuele realiteit door de mythische wereld van Narcissus & Echo in te stappen. Samen met het publiek zitten zij gevangen in een VR-spiegelpaleis. Hoe komen ze hier weer uit? Lukt het écht om contact met elkaar te maken? Wat gebeurt er als we onszelf verliezen in een ander, in onbeantwoorde liefde? En wat gebeurt er met onze realiteit, als we juist alleen nog maar bezig zijn met onszelf en ons eigen imago? Wat vertelt deze oeroude mythe ons over de wereld van Zoom, Tinder en Instagram? 

Narcissus & Echo

Een zeer divers team, afkomstig vanuit dans, design, en techniek, gebruikte de lockdown om een compleet nieuwe ervaring te creeëren om tijdens de langverwachte heropening van podia met kleine groepen te beleven. In een tijd waarin we ons allemaal onszelf hebben moeten isoleren, gehunkerd hebben naar contact, en geleefd hebben via schermen, vroegen de makers zich af: wat is contact eigenlijk? Hoe maak je contact? En wat zou er gebeuren als we dit alles door de ogen van de ander konden bekijken?

Narcissus & Echo is een gezamenlijk project van Veejays.com en House of Makers en gaat vrijdag 11 juni in première in Q-Factory (Amsterdam), gevolgd door vier voorstellingen op zondag 13 juni in Het Nieuwe Instituut. Kies een tijdslot bij het boeken van een kaartje via Eventbrite.

datum
13/06/2021
13/06/2021
13/06/2021
13/06/2021
tijd
13:00
14:00
15:00
16:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 15,-

Voor deze voorstelling moet je je eigen koptelefoon of oordopjes meenemen (let op: niet draadloos).