Partners

Het Nieuwe Instituut werkt samen met private en publieke organisaties op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau, en fungeert daarbij als een essentiële schakel tussen economie en cultuur, tussen politiek en samenleving. 

Circle

De Circle van Het Nieuwe Instituut is een kring van goede relaties uit verschillende ondernemingen en organisaties. De Circle is een actief forum waar uiteenlopende visies op ruimte, vormgeving en gebouwen worden uitgewisseld en besproken in een informele en besloten sfeer. Veel bedrijven die lid zijn voelen dat zij een vanzelfsprekende maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben om Het Nieuwe Instituut te ondersteunen. Naast de structurele ondersteuning die de Circle biedt, vervullen de leden een 'ambassadeursfunctie' voor Het Nieuwe Instituut en zo ondersteunen zij ons ook met een brede inbedding in de samenleving en bij het bedrijfsleven.

Vrienden

De Vrienden dragen Het Nieuwe Instituut een warm hart toe en maken het mede mogelijk dat Het Nieuwe Instituut volop activiteiten kan ontwikkelen. Iedereen die geïnteresseerd is in architectuur, design en digitale cultuur, die op de hoogte wil blijven van de activiteiten van Het Nieuwe Instituut en die wil bijwonen, kan Vriend worden.

Vrijwilligers

Het Nieuwe Instituut werkt regelmatig met vrijwilligers die de rol van host/ hostess op zich nemen en vanuit die rol het publiek actief betrekken bij de gepresenteerde projecten. De dialoog en interactie met het publiek staat hierbij centraal. Doordat de vrijwilliger de bezoekers specifieke informatie geeft, vragen stelt en ze laat deelnemen, kan het publiek de tentoonstelling op een andere manier ervaren.