Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De New Material Award viert het werk van ontwerpers en kunstenaars die de grenzen van materiaalinnovatie verleggen. Na de succesvolle presentatie tijdens de laatste Dutch Design Week in Eindhoven biedt Het Nieuwe Instituut de verschillende ontwerpers ditmaal een internationaal podium in Milaan. De presentatie toont diverse uitkomsten van verbeelding en experiment en is daarmee een nieuw startpunt voor het debat over de rol en potentie van de ontwerper als onderzoeker. 

De winnaar van de New Material Award is Olivier van Herpt en de winnaar van de New Material Fellow is Diana Scherer. 

New Material Award ontwerpers

Adrianus Kundert, Antoine Peters, Bastiaan de Nennie, Bureau SLA & Overtreders W, buro BELÉN, Christien Meindertsma, Diana Scherer (winnaar New Material Fellow), Eric Geboers, Maarten Baas, No Mad Makers, Officina Corpuscoli / Maurizio Montalti, Olivier van Herpt (winnaar New Material Award), Roel Deden, Rosanne van der Meer, Rudolf Romero Borgart, Simone Post, Studio Dirk Vander Kooij, Studio rENs.

New Material Fellow Diana Scherer

Naast de New Material Award tentoonstelling werpt Het Nieuwe Instituut de schijnwerpers op New Material Fellow Diana Scherer. Ze won een fellowship tijdens de New Material Award naar aanleiding van haar project Interwoven, waarbij zij plantenwortels omvormt in een textielachtig materiaal. Bij Het Nieuwe Instituut krijgt ze begeleiding voor het verder ontwikkelen van een concept met een onderzoeksvraag en presenteert ze haar werk in een solopresentatie in Atelier Clerici.

Internationale Materialen & Design Netwerk

Het Nieuwe Instituut heeft het Internationale Materialen & Design Netwerk opgericht. Samen met internationale partners worden projecten georganiseerd die kennisuitwisseling over innovatie in materialen, design en duurzaamheid stimuleren en Nederlandse ontwerptalenten ondersteunen bij de internationalisering van hun werkpraktijk. De New Material Award is een samenwerking tussen Stichting DOEN, Fonds Kwadraat en Het Nieuwe Instituut.

--

Noot voor de redactie:

New Material Award
4 - 9 april 2017
10:00 - 20:00 uur

Feestelijke opening:
4 april 2017
18:00 - 20:00 uur
Gelieve hier aanmelden

Atelier Clerici 
Via Clerici, 5, 20121 Milaan, Italië

Voor meer informatie of beelden kunt u contact opnemen met Justin Hahury, via email j.hahury@hetnieuweinstituut.nl of telefonisch op +31 (0)10 440 1254