Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Ontdek de tentoonstelling(en) van Het Nieuwe Instituut met het omleidersteam. Deze ontrafelaars en belevingsdeskundigen nemen bezoekers mee vanuit hun eigen visie als muzikant, danser, architect, acteur of kunstenaar. Doe vanuit huis mee aan een Sunday Scroll, sluit aan bij Sunday Strolls, reserveer het onderwijsprogramma Ontwerp mee aan de toekomst of boek een losse omleiding bij een of meerdere omleiders.

Asha Capella

Nederlands, Engels, Papiamentu

Asha is een allrounder die houdt van nieuwe dingen leren en kunnen. Haar grootste passie is koken en ze is dan ook chef-kok. Haar lievelingsdingen zijn eten, mensen die offbeat dansen en haar familie.

 

Als je enthousiast bent over- en bekend met een onderwerp en je kan dit goed overbrengen, dan ben je een goede omleider.” 

 

Bas van der Kruk

Nederlands, Engels, Portugees

Na de dansacademie in Londen volgde Bas een master in toegepaste ethiek. Hij is performer, schrijver, kunstenaar en creatief adviseur. Zijn lievelingsdingen zijn rollen over de vloer en de kleuren van Miami. 

 

“Ik mix graag verschillende vormen van artistieke expressie om mensen net even anders naar de wereld te laten kijken.”

Florian van Zandwijk

Nederlands, Engels

Vanuit zijn fascinatie voor cultuur en technologie werkt Florian als ontwerper met uiteenlopende media, van geschreven tekst tot video-essays en social-media platforms. Hij probeert daarbij altijd in te gaan op actuele thema’s. Zijn lievelingsdingen zijn treinreizen, langzame documentaires en zijn verzameling voetbalshirts.

 

“Als ik mijn kennis en onwetendheid deel met anderen en anderen met mij, kunnen die ons misschien wel tot een inzicht leiden, of nieuwe vragen oproepen.”

 

Giliam Spliethoff

Nederlands, Engels

Componist Giliam maakt geluiden en muziek voor interactieve systemen zoals games, escape rooms, VR en installaties. Sinds kort maakt hij ook muziek voor theater. Voor zijn lievelingsdingen hanteert hij altijd de 3 p’s: piano, plantjes en pingpong.

 

“Als ik mensen ergens in kan onderdompelen word ik vrolijk.”

 

Martin Snip

Nederlands, Engels

Martin werkt als acteur, performer, presentator, interviewer en docent. Het ene moment brengt hij klassieke zang op stilettohakken als zijn alterego Stretchmark, het volgende presenteert hij een programma voor RTV Rijnmond, waarna hij misschien wel weer een silent disco begeleidt. Als het maar verbinding teweegbrengt. Zijn lievelingsdingen zijn wandelingen zonder verwachting, een diepe ademhaling en pompoen uit de oven.

 

“Ik wil het publiek laten ervaren: je bent niet alleen. Je bent onderdeel van een generatie, een huidig tijdsbeeld en een maatschappij. Jij en al je eigenzinnige gedachtenspinsels zijn uniek, maar ook een product van je omgeving. En dat gegeven biedt ruimte voor verbinding."

 

Pia Canales

Nederlands, Engels

Pia is professioneel observator van de dagelijkse dingen. Door haar hyper-nieuwsgierige houding weet ze van teveel een beetje en door haar kunstachtergrond weet ze van een beetje, teveel. Haar lievelingsdingen zijn pindakaas, inter-dimensionale aliens en amateurs.

 

“Ik loop rondjes, ik loop alleen maar rondjes, ik loop urenlang rondjes, ik blijf rondjes lopen, elk rondje is anders.”

Semm Capella

Nederlands, Engels, Papiamentu

Semm is artiestenmanager en ondernemer. Met zijn bedrijf H&V Agency helpt hij artiesten te ontwikkelen en hun carrières te managen. Daarnaast startte hij een merk voor luxe accessoires zoals ringen, pochets, zijden sjaals en meer. Zijn lievelingsdingen zijn muziek, familie en creëren.

 

“Het is niet alleen een omleiding, maar een ervaring.”

 

Shahaila Winklaar

Nederlands, Engels

Als kunstenaar, jurist en rondleider bewoog Shahlaila zich langs de Parade, de Tweede Kamer, Museum Boijmans Van Beuningen en het Mauritshuis. Ze is nieuwsgierig naar mensen en hun verhalen, visie en beweegredenen. Haar lievelingsdingen zijfree-style breien, in-depth bankhangen en haar e-reader.

 

“Een goede vragensteller laat je een ander standpunt zien, een visie. Een nog betere vragensteller gaat een gesprek aan.”

 

Vanwege de Corona maatregelen is Het Nieuwe Instituut gesloten. Deelnemen aan de Sunday Scrolls kan online.

Omleidingen

Sunday Scroll

Tijdens de sluiting van Het Nieuwe Instituut vanwege de maatregelen rondom COVID-19, organiseren de omleiders Sunday Scrolls. Elke zondag om 14:00 uur neemt een van hen deelnemers mee langs een digitale omleiding over tentoonstellingen of relevante thema's via Facebook Live. Dit doen ze telkens vanuit hun eigen visie en interesses als ontwerpers.

Ontwerp mee aan de toekomst

primair onderwijs (groep 4 t/m 8)

Leerlingen maken kennis met de ontwerppraktijk in de tentoonstelling(en) van Het Nieuwe Instituut. Ze ervaren hoe ze met hun eigen ideeën een andere wereld mogelijk kunnen maken. In de aansluitende workshop geven ze vorm aan hun eigen ideeën.

Omleidingen door de tentoonstelling(en)

Tijdens de openingstijden van van Het Nieuwe Instituut kunt u ook zelf een omleiding reserveren. De omleiding duurt één uur en kost € 85,- voor een groep van maximaal vijftien deelnemers, exclusief entree. 

 

U kunt een omleiding boeken door een e-mail te sturen naar boekingen@hetnieuweinstituut.nl of te bellen met 010-4401200.

Ontwerp mee aan de toekomst

voortgezet onderwijs (klas 1 t/m 6)

Leerlingen gaan op onderzoek naar vernieuwende ontwerpoplossingen in de tentoonstelling(en) van Het Nieuwe Instituut. Ze geven in een aansluitende workshop vorm aan hun eigen visie op de wereld van morgen en gebruiken hierbij uitdagende technieken. Geschikt voor havo en vwo.

Sunday Stroll

Sluit elke zondag om 14:00 uur gratis aan bij een Sunday Stroll door een tentoonstelling. Elke week neemt een andere omleider u mee vanuit zijn of haar eigen visie. Er kunnen maximaal 15 deelnemers mee, vol is vol.