Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Het Nieuwe Instituut

Ontdek de tentoonstelling(en) van Het Nieuwe Instituut met het omleidteam van ontrafelaars en belevingsdeskundigen. De omleiders nemen u mee vanuit hun eigen visie als muzikant, danser, architect, acteur of kunstdocent.

 

Een omleiding duurt een uur. Vanwege de corona-maatregelen kunnen er maximaal vijf deelnemers mee per groep. De kosten zijn daarom, tenminste tot januari 2021, € 50,- per groep (i.p.v. € 85,- per vijftien deelnemers), exclusief entree voor het museum (entreetickets zijn verkrijgbaar bij de ontvangstbalie). 

 

U kunt een omleiding boeken door een e-mail te sturen naar boekingen@hetnieuweinstituut.nl of te bellen met 010-4401200.

Huis Sonneveld

Naast Het Nieuwe Instituut bevindt zich museumwoning Huis Sonneveld, een vrijstaande villa uit 1933 die werd ontworpen door architectenbureau Brinkman en Van der Vlugt in opdracht van Albertus Sonneveld, een van de directeuren van de Van Nellefabriek. Het is een van de best bewaarde woonhuizen in de stijl van Het Nieuwe Bouwen.


Een omleiding door Huis Sonneveld duurt een uur. Vanwege de corona-maatregelen kunnen er maximaal vijf deelnemers mee per groep. De kosten zijn daarom, tenminste tot januari 2021, € 50,- per groep (i.p.v. € 85,- per vijftien deelnemers), exclusief entree voor Huis Sonneveld (entreetickets zijn verkrijgbaar bij de ontvangstbalie).


U kunt een omleiding boeken door een e-mail te sturen naar boekingen@hetnieuweinstituut.nl of te bellen met 010-4401200.

Onderwijs

PO, VO en hoger onderwijs, alle niveaus en leerjaren

Leerlingen maken kennis met de ontwerppraktijk in de tentoonstelling(en) van Het Nieuwe Instituut, in Huis Sonneveld of online. Ze ervaren hoe ze met hun eigen ideeën een andere wereld mogelijk kunnen maken en dat zij de ontwerpers van de toekomst zijn. De onderwijsprogrammas kennen speciale tarieven.

Sunday Stroll

Elke zondagmiddag (14:00) geeft één van de omleiders een gratis Sunday Stroll door één van de tentoonstellingen in Het Nieuwe Instituut. Omleiders nemen bezoekers mee vanuit hun eigen visie als ontwerper. Beleef de tentoonstelling in één uur tijd, steeds op een andere manier.

Sunday Scroll

Tijdens de sluiting van Het Nieuwe Instituut vanwege de maatregelen rondom Covid-19, organiseerden de omleiders Sunday Scrolls. Elke zondag nam een van hen deelnemers mee langs een digitale omleiding over tentoonstellingen of relevante thema's via Facebook Live. Dit deden ze telkens vanuit hun eigen visie en interesses als ontwerpers. De scrolls zijn nu online beschikbaar.