Fellowship programma

Op basis van een internationale open call voor research fellows nodigde Het Nieuwe Instituut ontwerpers en onderzoekers op het gebied van architectuur, design en digitale cultuur uit om een onderzoeksvoorstel in te dienen.

De Staat van Eindhoven

Sinds 1 juni 2015 werkten Het Nieuwe Instituut en de gemeente Eindhoven samen aan De Staat van Eindhoven. Tot eind 2017 bracht Het Nieuwe Instituut in Eindhoven ambtenaren, inwoners, wetenschappers, denkers en designers bij elkaar om gesprekken te voeren, kritische vragen te stellen en kennis te ontwikkelen over de slimme stad in relatie tot de participatiemaatschappij.

No cover

Publication Studio

Smart Electronic Textiles

In architecture and interior

Op uitnodiging van het TextielMuseum en Het Nieuwe Instituut spreken experts uit binnen- en buitenland over de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektronisch textiel. Welke mogelijkheden biedt de toepassing van elektronisch textiel in architectuur en interieur? Welke kansen en uitdagingen liggen er besloten in de interdisciplinaire onderzoek- en ontwikkelprocessen van materiaalontwikkelaars, technologen, bedrijven, ontwerpers en architecten?

2014 Fashion Symposium

Time for Reflection

Hoe kan de Nederlandse modesector zich blijven ontwikkelen om ook in de toekomst succesvol te zijn, niet geïsoleerd te raken en een interessante discipline te blijven? Deze vraag staat centraal tijdens het 2014 Fashion Symposium dat op 4 december plaatsvindt in Amsterdam Noord. Initiatiefnemer Dutch Fashion Foundation verlegt hiermee de aandacht voor presentatie van Nederlandse mode naar reflectie daarop, om zo de toekomst van de Nederlandse mode te inspireren. Het Nieuwe Instituut is een van de partners van het 2014 Fashion Symposium.