Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Scroll en ontdek Over het Nieuwe Instituut

Hoogtepunten uit de aankomende periode

De architectuur van een wondere wereld

Een tentoonstelling over bekende sprookjes en ongekende toekomstdromen, over nostalgie en de nieuwste technologieën en over een ontworpen ‘ideale’ maatschappij waarin toch niet iedereen zichzelf kan zijn. Een inkijkje in wat Walt Disney inspireerde, welke vindingrijke trucs hij toepaste en wat hij met zijn films en parken voor ogen had.

MVRDVHNI

Architectenbureau MVRDV is bekend van onder meer de Markthal, de Silodam, Expo 2000 Hannover en het nieuwe Depot Boijmans Van Beuningen dat in 2021 wordt geopend. De tentoonstelling MVRDVHNI The Living Archive of a Studio biedt aan de hand van archiefmateriaal een nadere kennismaking met de werkwijze van het bureau. Hoe is het bureau begonnen, hoe zijn bekende, onbekende en ook niet-gerealiseerde projecten ontwikkeld?

Solar Biënnale

Onderdeel van de energietransitie is de toegenomen belangstelling voor zonne-energie. Ontwerpers Pauline van Dongen en Marjan van Aubel zijn de Solar Movement gestart. Als onderdeel van de eerste editie van de internationale kunst- en ontwerpmanifestatie Solar Biënnale presenteert Het Nieuwe Instituut een tentoonstelling met ontwerpen waarin de toepassing van zonne-energie wordt verrijkt met creativiteit en schoonheid.

FamilieFest

Elke schoolvakantie organiseert Het Nieuwe Instituut een FamilieFest. Een dag vol activiteiten voor de hele familie binnen één centraal thema.