Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Scroll en ontdek Pers

Hier vindt u de verzamelde persberichten van Het Nieuwe Instituut. Kijk onder het tabblad Persbeeld voor persbeeld bij de lopende activiteiten

Voor vragen kunt u contact opnemen met Ester Martens via e.martens@hetnieuweinstituut.nl of +31(0)6 83 87 74 87.

The Energy Show - Zon, zonne-energie en menskracht is geopend

15 SEPTEMBER 2022

Nu Europa in een energiecrisis is geraakt, is het voor Het Nieuwe Instituut en de Solar Biënnale het uitgelezen moment om de mogelijkheden van solar design te verkennen. Dit weekend opende de tentoonstelling The Energy Show – Zon, zonne-energie en menskracht in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. De tentoonstelling, onderdeel van de Solar Biënnale, draait om de zon en de mogelijkheden om ermee te ontwerpen en is nog tot en met 5 maart 2023 te zien.

Het Nederlands paviljoen wint de Golden Bee Award op de 23e Triënnale di Milano

13 JULI 2022

Het Nederlands paviljoen wint de Golden Bee Award op de 23e Triënnale di Milano. Het paviljoen is samengesteld door commissioner Het Nieuwe Instituut, het nationale museum voor architectuur, design en digitale cultuur. De presentatie Have we met? Humans and Non-humans on Common Ground stimuleert nieuwe opvattingen over de aarde als een ruimte die alle planten, microben, mensen en andere dieren delen.

Het Nieuwe Instituut presenteert Nederlandse deelname 23e Triennale Milano International Exhibition

13 JULI 2022

Het Nieuwe Instituut presenteert in Milaan de tentoonstelling Have we met? Humans and non-humans on common ground. De presentatie is de officiële Nederlandse bijdrage aan de 23e Triennale Milano International Exhibition die wordt georganiseerd van 15 juli tot en met 11 december 2022. 

Het Nieuwe Instituut brengt solar design naar Salone del Mobile 2022

7 JUNI 2022

Het Nieuwe Instituut presenteert in Milaan tijdens de prestigieuze designbeurs Salone del Mobile 2022: The Solar Energy Kiosk. Een op zonne-energie werkende installatie, ontwikkeld door de in Rotterdam gevestigde ontwerpstudio Cream on Chrome. 

Het Nieuwe Instituut, MVRDV en de Rotterdam Architectuur Maand openen gezamenlijk Het Podium

1 JUNI 2022

Rotterdam zag de afgelopen weken een knalroze stadspodium, boven op het dak van het Nieuwe Instituut, werkelijkheid worden.

Het Nieuwe Instituut wordt ’s werelds eerste ‘Zoöp’: een revolutionaire organisatievorm waarin mensen en andere levende wezens samenwerken

21 APRIL 2022

Vanaf vrijdag 22 april, op wereldwijde Earth Day, wordt Het Nieuwe Instituut de eerste Zoöperatie ter wereld: een unieke organisatievorm die de stemmen en belangen van niet-menselijk leven meeneemt in haar organisatorische beslissingen. Tegelijkertijd openen vanaf dan ook De Nieuwe Tuin en Op zoek naar het pluriversum: een tentoonstelling waarbij wordt onderzocht hoe ontwerp kan bijdragen aan een meerstemmige wereld.

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam benoemd als artistiek directeur van de Londen Design Biënnale in 2023

15 APRIL 2022

Het Nieuwe Instituut is in 2023 artistiek directeur van de vierde editie van de Londen Design Biënnale: een toonaangevend evenement op het gebied van hedendaags design. De biënnale vindt volgend jaar van 1 tot en met 25 juni plaats en brengt een internationale groep van designers, curatoren en ontwerpinstituten samen in het Somerset House in de Engelse hoofdstad.

Aankondiging nieuwe tentoonstelling: The Energy Show - Zon, zonne-energie en menskracht

30 MAART 2022

Hoeveel energie heb jij vandaag en hoeveel heb je nodig? Met die vraag begint de toegankelijke overzichtstentoonstelling The Energy Show - Zon, zonne-energie en menskracht die vanaf 3 september 2022 tot en met 5 maart 2023 in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam te zien is. De expositie, samengesteld door curator en ontwerper Matylda Krzykowski, draait volledig om de zon en de mogelijkheden om ermee te ontwerpen. Het staat stil bij het persoonlijke energieniveau van de bezoeker, toont tientallen innovatieve voorbeelden van zonne-technologie en leidt uiteindelijk naar één overkoepelende kwestie: hoe zou de wereld eruit zien als hij zou draaien op zonne-energie?

Pagina's

Persmappen van afgelopen tentoonstellingen en activiteiten zijn te vinden in de desbetreffende project webmagazine. Deze zijn toegankelijk via het webmagazines overzicht