Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Scroll en ontdek Pers

Hier vindt u de verzamelde persberichten van Het Nieuwe Instituut. Kijk onder het tabblad Persbeeld voor persbeeld bij de doorlopende activiteiten

Voor vragen kunt u contact opnemen met Robin van Essel via r.vanessel@hetnieuweinstituut.nl of +31(0)6 38 03 92 18.

Workwear: een ander soort mode-tentoonstelling bij Het Nieuwe Instituut

7 DECEMBER 2022

Vanaf 26 maart 2023 is bij Het Nieuwe Instituut in Rotterdam de tentoonstelling Workwear te zien. Werkkleding was ooit puur functioneel, bedoeld om de drager tijdens zwaar werk te beschermen en ondersteunen. Het verwerd tot een symbool van de ‘working class’ dat tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld of van de catwalk weg te denken is.

Archives at Risk - Over de kracht en kwetsbaarheid van Nederlands ontwerperfgoed

11 OKTOBER 2022

Tijdens Dutch Design Week van 22 tot 30 oktober presenteert Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur (NADD), een consortium van 40 Nederlandse instellingen gecoördineerd door Het Nieuwe Instituut, de tentoonstelling Archives at Risk in Microlab Hall in Eindhoven. Bezoekers ontdekken de rijkdom en kwetsbaarheid van het Nederlandse ontwerperfgoed aan de hand van de vijf heel verschillende, persoonlijke archieven van Borre Akkersdijk, Hella Jongerius, Jason Page & Karen Huang, Lies Ros en Emile Truijen.

Vooraankondiging: Tentoonstelling Prix de Rome Architectuur 2022 - Healing Sites

3 OKTOBER 2022

Vanaf 18 november 2022 tot 9 april 2023 toont Het Nieuwe Instituut de inzendingen van de architecten die door een internationale jury zijn genomineerd voor Prix de Rome Architectuur 2022. Arna Mačkić, Dividual (Andrea Bit en Maciej Wieczorkowski), Lesia Topolnyk, en Studio KIWI (Kim Kool en Willemijn van Manen) reageren op het thema Healing Sites.

The Energy Show - Zon, zonne-energie en menskracht is geopend

15 SEPTEMBER 2022

Nu Europa in een energiecrisis is geraakt, is het voor Het Nieuwe Instituut en de Solar Biënnale het uitgelezen moment om de mogelijkheden van solar design te verkennen. Dit weekend opende de tentoonstelling The Energy Show – Zon, zonne-energie en menskracht in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. De tentoonstelling, onderdeel van de Solar Biënnale, draait om de zon en de mogelijkheden om ermee te ontwerpen en is nog tot en met 5 maart 2023 te zien.

Het Nederlands paviljoen wint de Golden Bee Award op de 23e Triënnale di Milano

13 JULI 2022

Het Nederlands paviljoen wint de Golden Bee Award op de 23e Triënnale di Milano. Het paviljoen is samengesteld door commissioner Het Nieuwe Instituut, het nationale museum voor architectuur, design en digitale cultuur. De presentatie Have we met? Humans and Non-humans on Common Ground stimuleert nieuwe opvattingen over de aarde als een ruimte die alle planten, microben, mensen en andere dieren delen.

Het Nieuwe Instituut presenteert Nederlandse deelname 23e Triennale Milano International Exhibition

13 JULI 2022

Het Nieuwe Instituut presenteert in Milaan de tentoonstelling Have we met? Humans and non-humans on common ground. De presentatie is de officiële Nederlandse bijdrage aan de 23e Triennale Milano International Exhibition die wordt georganiseerd van 15 juli tot en met 11 december 2022. 

Het Nieuwe Instituut brengt solar design naar Salone del Mobile 2022

7 JUNI 2022

Het Nieuwe Instituut presenteert in Milaan tijdens de prestigieuze designbeurs Salone del Mobile 2022: The Solar Energy Kiosk. Een op zonne-energie werkende installatie, ontwikkeld door de in Rotterdam gevestigde ontwerpstudio Cream on Chrome. 

Het Nieuwe Instituut, MVRDV en de Rotterdam Architectuur Maand openen gezamenlijk Het Podium

1 JUNI 2022

Rotterdam zag de afgelopen weken een knalroze stadspodium, boven op het dak van het Nieuwe Instituut, werkelijkheid worden.

Pagina's

Persmappen van afgelopen tentoonstellingen en activiteiten zijn te vinden in de desbetreffende project webmagazine. Deze zijn toegankelijk via het webmagazines overzicht