Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Deze maand wordt Het Nieuwe Instituut overwoekerd! De nieuwe tentoonstelling Dissident Gardens opent tijdens de Museumnacht010 op 3 maart en staat in het teken van brutale natuur, opstandige tuinen en slimme boerderijen. Voor families met kinderen vanaf zes jaar is er een speciale expeditie én elke dag een doorlopende onkruidworkshop.

Dissident Gardens en de familie-expeditie zijn te bezoeken van 4 maart t/m 23 september 2018. Families ondernemen een expeditie in en rondom Het Nieuwe Instituut. Deze leidt door De Nieuwe Tuin, langs menselijke insecten en voorbij het betoverende landschap van Mars. Via interactieve opdrachten ontwerpen zij nieuwe werelden waarin de wildste dromen mogelijk blijken. 

Op het Dek heeft onkruid het voor het zeggen. Het Nieuwe Instituut presenteert de beste eigenschappen van ongewenste planten en daagt jong en oud uit van ze te gaan houden. Het ontwerpen van slimme versrpeidingshulpmiddelen zal het onkruid de wereld in helpen. Power to the wild! 

Vooraankondiging FamilieFest: Duik in de tuin

Op 2 mei is het groot feest van Het Nieuwe Instituut en zijn families VIP! Op avontuur in een geheime tuin, onderwaterleven ontdekken en creaties maken met onkruid. Het kan allemaal tijdens FamilieFest: Duik in de tuin.

___

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: 

Voor meer informatie of beelden kunt u contact opnemen met Marjolein Roozen, via m.roozen@hetnieuweinstituut.nl of 010 4401337.