Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In de voorjaarsvakantie nemen families Het Nieuwe Instituut over tijdens FamilieFest! Op woensdag 27 februari staat het vrolijke festival in het teken van (geheime) boodschappen. Het festival is extra leuk voor families met kinderen van 4 t/m 12 jaar en kost € 2,- per persoon. Met workshops van Jan Rothuizen, Elten Kiene, Lieke van den Berge en meer.

Families worden expert in het maken en ontrafelen van (geheime) boodschappen tijdens het FamilieFest van Het Nieuwe Instituut. Zo neemt Toine Klaassen hen mee in een geheimzinnige wereld zonder gepraat, maar vol met rituelen en geluiden. In de workshop van kunstenaar Jan Rothuizen zijn taal en tekenen gelijk en ontstaan grootse tekeningen. De échte codetaal is natuurlijk die van computers. Daarom host Lieke van den Berge een kleurrijk dobbelspel waarin een eindeloos algoritme tot leven komt. De dansers van het Hiphophuis geven performances en onderzoeken lichaamstaal samen met families in een workshop. De hele dag klinken vervormden spoken word gedichten van bezoekers door het gebouw, afkomstig van de workshop met woordkunstenaar Elten Kiene.

Het Nieuwe Instituut organiseert elke schoolvakantie, met uitzondering van de zomervakantie, een FamilieFest. Tijdens dit festival zijn families VIP en kunnen zij de hele dag workshops en activiteiten volgen. Elk FamilieFest heeft een ander thema, maar ontwerpen staat altijd centraal.

Belangrijke informatie

Wat: FamilieFest: Codetaal
Waar: Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25
Wanneer: Wo 27 feb, 11:00 – 17:00
Voor: Families (extra leuk met kinderen van 4 t/m 12 jaar)
Kosten: € 2,- per persoon
Meer info & tickets: https://educatie.hetnieuweinstituut.nl/workshops/familiefest-codetaal

Noot voor de redactie:

Neem voor meer informatie, rapportages, interviews of aanvullend beeldmateriaal contact op met Marjolein Roozen (communicatie voor educatie) via m.roozen@hetnieuweinstituut.nl of 06 83481562.