Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Dit weekend heeft Guus Beumer afscheid genomen als directeur van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Met zijn achtergrond als tentoonstellingsmaker doet hij dit met de presentatie van Tijdelijk Huis van Thuis, de tentoonstelling 3XP: Een speculatieve ontwerpgeschiedenis. Van product en prototype tot probe en de semipermanente presentatie Het ontwerp van het sociale. Daarnaast verschijnt in augustus Expansive Bodies: Contesting Design at Het Nieuwe Instituut. Het boek over de ontstaansgeschiedenis van Het Nieuwe Instituut en de collectieve inspanning die er achter schuil gaat. Guus Beumer gaat zich vanaf nu richten op een nieuwe uitdaging in Maastricht.

Duurzame inrichting

De monumentale ruimte van Zaal 1 is grotendeels ingericht met het materiaal van de tentoonstelling Art on Display 1949-69 en is nu voorzien van een indrukwekkende indeling die het mogelijk zal maken de komende jaren zowel flexibel als duurzaam te opereren. Dankzij deze indeling hoeft niet ieder project nog van een nieuw ruimtelijk model te worden voorzien, inclusief alle consequenties die dat heeft voor het gebruik van materialen. In dat flexibele grid van tientallen ruimtes, ontworpen door de architect Jo Tailleu en zijn team en een enscenering van Francisco van Benthum, is tevens een grotere zaal gemaakt. Voor het komende project zal het worden benut voor het project 3xP: Een speculatieve ontwerpgeschiedenis. Van product en prototype tot probe.

Noot voor de redactie

Voor aanvullende informatie, beeldmateriaal of interviewverzoeken neemt u contact op Martine Willekens, PR adviseur, via +31(0)6 53 60 04 31 of mail naar press@hetnieuweinstituut.nl