Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Op 26 januari 2017 opent het familieprogramma Lekker Oppervlakkig bij de tentoonstelling Designing the Surface in Het Nieuwe Instituut. Met een geheimzinnige audiotour belanden kinderen (6 +) in de wonderen wereld van de laatste laag.

In Lekker Oppervlakkig staat het oppervlak van producten centraal. Kinderen luisteren naar spannende verhalen over glanzende lakken en slimme laagjes. Hoe zwart kan zwart echt zijn? En kan een speciaal laagje verf een leven redden? Radio- en theatermaker Chris Bajema neemt zijn publiek mee langs ‘een pretpark van oppervlakten’ waarin de thema’s vermomming, pracht, glans, afstoten en strijd voorbij komen.

Beluister hier een fragment van de audiotour. 

In de audiotour gaat Bajema in gesprek met verschillende kunstenaars die hun werk laten zien in de tentoonstelling, zoals Aliki van der Krijs en Thomas Trum. Ook tentoonstellingsmaker Toon Koehorst komt aan het woord (zie fragment). Via raadsels en verhalen leren kinderen de tentoonstelling op een interactieve manier kennen. Ze mogen zelf technieken uitproberen, hun nagels lakken en meewerken aan een grote muurschildering. Stiekem komen ze zo nog meer te weten dan hun ouders! 

Credits

Concept en coördinatie: Katerine van Rosmalen, Romy van den Bosch
Script: Karen de Moor
Interview en editing: Chris Bajema
Bijgaand fragment: Chris Bajema en Toon Koehorst (tentoonstellingsmaker)

___

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: 

Kijk voor meer informatie op educatie.hetnieuweinstituut.nl of neem contact op met Marjolein Roozen via m.roozen@hetnieuweinstituut.nl of 010 440 1337.