Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Wereldwijde architectuur- en designconferentie opent op 29 januari 2022 in de Maasstad.

Het Nieuwe Instituut is medeorganisator van de derde editie van The World Around: een toonaangevend evenement op het gebied van hedendaagse architectuur en design. Samen met het Solomon R. Guggenheim Museum in New York host Het Nieuwe Instituut tussen 29 januari en 5 februari 2022 deze wereldwijde conferentie die zowel online als offline plaatsvindt. Het jaarlijkse evenement heeft als doel om een kritisch en divers netwerk van makers en denkers samen te brengen en het internationale gesprek over architectuur en design te versterken. The World Around presenteert jaarlijks tientallen baanbrekende en debatbepalende projecten uit de ontwerpwereld. Het Nieuwe Instituut is de eerste Europese samenwerkingspartner.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Met Rotterdams programma voor het eerst op meerdere locaties

De organisatie van The World Around werkt dit jaar volgens een uitgebreider format dan voorgaande jaren. Zo wordt er voor het eerst met twee verschillende locaties samengewerkt en duurt de conferentie nu in plaats van een dag een hele week. Het evenement wordt op zaterdag 29 januari geopend in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam en op zaterdag 5 februari afgesloten in het Guggenheim Museum in New York. In de tussenliggende week wordt een op maat gemaakt online programma aangeboden met terugblikkende video’s van de opening in Rotterdam, artikelen en andere relevante digitale content.

Aric Chen (algemeen en artistiek directeur Het Nieuwe Instituut): “We zijn verheugd en trots om de eerste Europese partner te zijn van The World Around conferentie in 2022. Met zijn vooruitstrevende content en mondiaal bereik, past dit evenement uitstekend bij het instituut. Wij kijken er naar uit om dit in Rotterdam, een stad met diepe wortels in de architectuur, aan de wereld te mogen presenteren.

Beatrice Galilee (medeoprichter en uitvoerend directeur The World Around): “The World Around conferentie vond in 2021 volledig online plaats. Onze innovatieve en experimentele programmering bereikte wereldwijd een enorm publiek dankzij onze samenwerking met het Solomon R. Guggenheim Museum. Wij zijn verheugd dat wij deze samenwerking kunnen voortzetten. Daarnaast zijn wij ook heel blij dat wij dit jaar de handen ineen hebben geslagen met Het Nieuwe Instituut: een van de meest opwindende plekken in Europa voor een vernieuwende visie op architectuur.

De The World Around conferentie van 2022 zal een veelomvattend overzicht geven van architectonische, ruimtelijke, ecologische en sociale projecten van het afgelopen jaar. Voor beide locaties zijn beperkt toegangskaarten verkrijgbaar. Online zijn de twee conferenties via een livestream gratis te bekijken. Meer informatie over de ticketverkoop, het programma en de sprekers volgt in december. The World Around wordt mede mogelijk gemaakt door de genereuze support van Facebook Open Arts en Amura.

Noot voor de redactie

Een hoge resolutie afbeelding en het volledige Engelstalige persbericht inclusief alle partners en sponsoren vindt u in onderstaande bijlage. U kunt zich hier aanmelden voor The World Around nieuwsbrief om als eerste geïnformeerd te worden over de ticketverkoop en het programma.

Voor aanvullende informatie of beeldmateriaal neemt u contact op met Esmee Köhler, persvoorlichter Het Nieuwe Instituut via +31 (0)6 411 96 899 of via e.kohler@hetnieuweinstituut.nl