Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Het Nieuwe Instituut

Het Nieuwe Instituut is het nationale instituut voor architectuur, design en digitale cultuur. Gelegen in architectuurstad Rotterdam, in het Museumpark, heeft Het Nieuwe Instituut verschillende tentoonstellingsruimtes, een museumwinkel, een museumcafé, een studiezaal en bibliotheek, een auditorium, educatieve ruimtes en een tuin. Het beheert een van de grootste architectuurcollecties ter wereld.

MVRDV

Het internationale, in Rotterdam gevestigde architectenbureau MVRDV biedt eigentijdse oplossingen voor architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur in alle regio’s ter wereld. MVRDV – opgericht in 1993 door Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries –werkt multidisciplinair en past daarbij zoveel mogelijk innovatieve en duurzame technologieën toe, met uitgesproken, vernieuwende projecten als resultaat.

Rotterdam Architectuur Maand

De Rotterdam Architectuur Maand vindt ieder jaar plaats in juni en kiest iedere editie een nieuwe toepasselijke locatie voor het Festivalhart. Het is dé plek waar de kracht van architectuur en ontwerp zich toont en vernieuwt rond urgente sociaal-maatschappelijke vraagstukken. De RA Maand belicht de betekenis van ontwerp en ontwerpkracht in een veranderende stad en stimuleert ontmoeting en kennisuitwisseling tussen bezoekers, het onderwijs en de ontwerpsector. Ruim 80 partners zijn reeds aangesloten bij de RA Maand.