Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Op 20 oktober 2018 verschijnen twee verrassende boeken, gemaakt voor kinderen die nieuwsgierig zijn naar de ontworpen wereld om hen heen. In samenwerking met Uitgeverij Rubinstein presenteert Het Nieuwe Instituut het leesboek Hoi, ik ben een lijn (6-12 jaar) en doeboek Hoi, jij bent een ontwerper (8-12 jaar) op basis van de schatten uit het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw. De boekpresentatie wordt groots gevierd met een FamilieFest waarop families VIP zijn en de hele dag kunnen genieten van een uitbundig programma.

Lijnen vormen de hele wereld om ons heen. Het huis waarin je woont, de stoel waarop je zit en zelfs de letters waar je nu naar kijkt! Het leesboek Hoi, ik ben een lijn, geschreven door Behrang Mousavi en Jan Paul Schutten, neemt kinderen op speelse wijze mee langs een brede selectie stukken uit de architectuurcollectie. Met het doeboek Hoi, jij bent een ontwerper, gemaakt door Hanna Piksen en Annemiek Snelders, gaan kinderen in uiteenlopende opdrachten zelf aan de slag als ontwerper van de toekomst. Beide boeken zijn vanaf 20 oktober 2018 in de boekhandel en online.

FamilieFest

De presentatie van de twee kinderboeken wordt groots gevierd met een FamilieFest. Op 20 oktober is er van 11.00 tot 17.00 uur een bomvol programma voor de hele familie. Families maken een boek in één dag met Bob van Dijk, verslaan de herfst met Diana Ritfeld, gaan met Ton Meijer op theateravontuur, worden door Jan Paul Schutte voorgelezen uit de gloednieuwe boeken en ontwerpen hun eigen boterham in de Bammetjesbar! De boekpresentatie om 14.00 uur vormt het feestelijke hoogtepunt van de dag.

Gratis boeken Rotterdams Basisonderwijs

Beide boeken zijn niet alleen leuk voor thuis, maar vormen ook een rijke bron voor het primair onderwijs. De collectiestukken in de boeken tonen op speelse wijze een belangrijk deel van de Nederlandse architectuur- en ontwerpgeschiedenis en de opdrachten in het doeboek zijn bruikbaar voor in de klas. Leerkrachten kunnen medio november een aantal opdrachten uit het doeboek downloaden op de website https://hoi.hetnieuweinstituut.nl en de opdrachten komen terug in het nieuwe onderwijsprogramma Hoi, ik ben een archief. Het Nieuwe Instituut maakt de boeken graag toegankelijk voor het onderwijs en stelt een gratis exemplaar van zowel het doeboek als het leesboek beschikbaar aan elke basisschool in Rotterdam.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie en beeldmateriaal kijk op hoi.hetnieuweinstituut.nl of neem contact op met Marjolein Roozen (communicatie voor educatie) via m.roozen@hetnieuweinstituut.nl of 06 83481562.