Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De Nederlandse bijdrage met de titel I See That I See What You Don’t See reageert op het overkoepelende thema van de Triënnale met een presentatie over onze relatie tot duisternis.

Met Broken Nature: Design Takes on Human Survival onderzoekt curator Paola Antonelli welke rol design kan spelen bij het herstellen van de relatie tussen de mens en zijn omgeving, in zowel natuurlijke als sociale ecosystemen.

Het Ministerie van OCW gaf Guus Beumer, directeur van Het Nieuwe Instituut, opdracht de Nederlandse bijdrage aan de XXII Triennale di Milano te verzorgen. Naast Nederland nemen nog 21 andere landen deel. De Triënnale is van 1 maart tot en met 1 2019 september te bezoeken.
 
Op weinig plaatsen in de wereld is het zo licht als in Nederland. Dag en nacht. Energie, technologie en datastromen zijn de essentiële brandstoffen geworden voor een 24-uurs productielandschap. Het traditionele onderscheid tussen licht en duisternis doet er in termen van productiviteit niet meer toe. In een totaal gecontroleerde, hyperverbonden wereld vervagen de grenzen tussen natuur, technologie en cultuur. De Nederlandse bijdrage aan de XXII Triennale di Milano wil de effecten laten zien van de complexe verhouding tussen licht en donker, tussen zien en niet zien, op mens, aarde en andere organismen. Daarbij speculeert I See That I See What You Don’t See op de rol van design als een destructieve en mogelijk ook restauratieve kracht.
 
De tentoonstelling en het publieksprogramma zijn samengesteld door Angela Rui (onafhankelijk curator en onderzoeker) in samenwerking met Marina Otero Verzier (director of research Het Nieuwe Instituut) en Francien van Westrenen (hoofd Agentschap Het Nieuwe Instituut).

Deelnemers

Academie voor Stadsastronauten, Ramon Amaro, Danilo Correale, Design Academy Eindhoven, de afdelingen Research en Erfgoed van Het Nieuwe Instituut, Lucy McRae, Melvin Moti, Bregtje van der Haak, Pascal van Hulst & Oscar Peña, Richard Vijgen en Leanne Wijnsma

XXII Triennale di Milano: Broken Nature

Nederlandse bijdrage: I See That I See What You Don’t See
Palazzo dell’Arte
Viale E. Alemagna 6
20121 Milaan, Italië
 
1 maart - 1 september 2019
dinsdag-zondag
10.30 uur - 20.30 uur
Toegang € 18,00 / korting € 14,00
 
https://triennale2019.hetnieuweinstituut.nl

Bekijk de persfoto's.

Noot voor de redactie


Meer informatie:

Eveline Mulckhuyse, e.mulckhuyse@hetnieuweinstituut.nl of + 31 626 6712 15

Christiane Bosman, c.bosman@hetnieuweinstituut.nl of + 31 624 1104 19