Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De Raad voor Cultuur herkende in het beleidsplan 2017-2020 van Het Nieuwe Instituut een aantrekkelijke visie, maar had – naast vragen van meer technische aard – kritiek vanwege een gebrek aan concretisering. De afgelopen maanden heeft het instituut zich gebogen over de kritische kanttekeningen van de Raad voor Cultuur en een aanvullend beleidsplan voorgelegd. Vorige week heeft de Raad voor Cultuur op basis hiervan een positieve beoordeling uitgebracht voor de komende beleidsperiode van vier jaar. Het Nieuwe Instituut is de Raad voor Cultuur hiervoor bijzonder erkentelijk.

Het instituut zal met hetzelfde engagement als in de eerste beleidsperiode gestalte geven aan haar gelaagde opdracht. Een opdracht, die er onder meer op is gericht de transitievraagstukken van vandaag op basis van architectuur, design, digitale cultuur en de huidige crossovers zichtbaar te maken en van een kritische context te voorzien.  

Het Nieuwe Instituut dankt haar tientallen partners voor de verschillende vormen van samenwerking in de afgelopen beleidsperiode en in de nabije toekomst, waaronder Atelier Rijksbouwmeester, Bureau Europa, Stichting DOEN, e-flux Architecture, EYE Filmmuseum, Fonds Kwadraat, Gemeente Eindhoven, Istanbul Design Biennial, London Design Museum, Piet Zwart Institute, Robotics Institute, Storefront for Art and Architecture (New York), TU Delft, V2_ en Volume magazine. Een gedeeld besef van de actuele, maatschappelijke urgenties vormt hierbij de leidraad.

Een samenvatting van het beleidsplan 2017-2020 is medio december via de website van Het Nieuwe Instituut verkrijgbaar. 

----

Noot voor redactie, niet voor publicatie:
Woordvoerder Taco de Neef, manager Marketing, Communicatie en Commercie, Het Nieuwe Instituut, t.deneef@hetnieuweinstituut.nl, 06-28474541.