Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Op 7 september opent het familieprogramma VerzamelDingen (6+) in Het Nieuwe Instituut; over verzamelen en bewaren. Waarom verzamelen mensen trappen, vliegenmeppers of stukjes touw? Wanneer ben je een echte verzamelaar en hoe kun je dingen het best bewaren? 

In VerzamelDingen ontdekken kinderen de verhalen achter verzamelingen. Ze leren verschillende materialen, technieken en fanatieke verzamelaars kennen. Het programma horot bij de nieuwe tentoonstelling van Het Nieuwe Instituut: Finders Keepers. Het programma is vanaf vrijdag 8 september te bezoeken van dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur. 

In een speciale verzamelplaats in de tentoonstelling maken kinderen en hun ouders kennis met Vincent, Huub en Levi die hun eigen verzamelverhalen delen. Via een speurtocht met interactieve opdrachten stellen ze daarna hun eigen mini-collectie samen. Zo ontdekken ze thema's als ordenen, selecteren, presenteren en bewaren op verschillende niveaus.

Na een bezoek aan de tentoonstelling kan jong en oud aan de slag op het maakdek. Geïnspireerd door de verzameling papieren vliegtuigen van verzamelaar, filmmaker en antropoloog Harry Smith worden vliegtuigen gemaakt die kunnen worden toegevoegd aan een snel groeiende verzameling. 

Elke zondagmiddag van 12:00 tot 14:00 uur is er een workshop die aansluit bij de tentoonstelling. Na een kort bezoek aan Finders Keepers gaan kinderen zelf aan de slag met een techniek, materiaal of voorwerp uit de tentoonstelling. Van straatjutten tot hoeden maken, of het maken van een echte schatkist om de mooiste vondsten in te bewaren. 

___

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: 

Voor meer informatie of beelden kunt u contact opnemen met Marjolein Roozen, via email m.roozen@hetnieuweinstituut.nl of telefonisch via 010 4401337.