Het café vult zich met de warme klanken van Sonia Andrade en João Neves tijdens de Pica Pica Winterparade.

Sonia Andrade

Sonia Andrade is geboren en getogen in Rotterdam. Een echte Rotterdamse van Kaapverdische komaf. Haar muzikale ontdekkingsreis begon al op jonge leeftijd. Op de basisschool deed zij al mee aan allerlei muzikale projecten. In 2016 bereikt Sonia een van haar hoogtepunten door te mogen zingen onder begeleiding van het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de Rotterdamse De Doelen tijdens de eerste editie van het Sodade Festival. Daarnaast staat ze ook regelmatig op het podium als solozangeres.

João Neves en Sophie Nakou

João Neves is geboren en getogen in Santa Catarina, in het zuiden van Brazilië, waar hij op jonge leeftijd kennis maakte met de rijke klanken van populaire Braziliaanse componisten, zoals Tom Jobim, Chico Buarque en Milton Nascimento. Tijdens zijn muziekstudie aan UDESC in Florianópolis ontdekte hij de complexe harmonieën van jazz en verschillende vormen van wereldmuziek, die ook in zijn spel aanwezig zijn. Sindsdien begeleidt hij zangers en solisten, volgens de traditie van de Braziliaanse gitaarbegeleiding, op zoek naar zijn eigen, eigentijdse benadering.

Pica Pica Winterparade

Van februari tot en met april 2019 openen zestien locaties in Rotterdam de deuren tijdens de Pica Pica WinterparadePica Pica verzamelt de meest opvallende en nieuwste plekken in verschillende wijken van Rotterdam. Pica Pica wil bijdragen aan de toegankelijkheid en diversiteit van Rotterdam als cultuurstad door deze plekken op de kaart te zetten. Dit wordt o.a. gedaan met instore-optredens van Rotterdamse singer-songwriters, bands en exposities van lokale kunstenaars.

datum
17/02/2019
tijd
15:00 – 16:15
taal
Nederlands/Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Toegang is gratis