Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Scroll en ontdek Adres en route

Het Nieuwe Instituut en Huis Sonneveld zijn weer open voor publiek vanaf zaterdag 5 juni. Reserveer online uw tijdslot.


Een prettig en veilig bezoek aan Het Nieuwe Instituut

Welkom bij Het Nieuwe Instituut. Als alle aanwezigen zich  inspannen  voor een  veilige en comfortabele  ruimte, dan creëren wij een gedeelde ruimte  waar  eenieder zich – op  anderhalve  meter afstand – vrij voelt uiting te geven aan de eigen ervaring en expressie. We moedigen  bezoekers aan om  ondanks de covid-19-maatregelen sociaal met elkaar om te gaan, met nieuwsgierigheid en creativiteit  als uitgangspunt.

Wij vragen u om in het bijzonder begrip te hebben voor een aantal aanwijzingen en richtlijnen, vóór en tijdens uw bezoek.

Bezoekadres

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

Ingang tijdelijk via Rochussenstraat 40

Nieuwsbrief

Als abonnee op de tweewekelijkse nieuwsbrief wordt u als eerste uitgenodigd voor speciale activiteiten en blijft u op de hoogte van de verhalen, onderzoeken en activiteiten van Het Nieuwe Instituut.

Telefoon en email

tel. +31(0)10-4401200
(van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 18.00 uur)
e-mail: info@hetnieuweinstituut.nl

Tickets

Reserveer uw entreekaartje vooraf online, ook als u een Museumkaart of andere kortingskaart hebt. Als u alleen het café of de boekwinkel wilt bezoeken reserveert u een gratis ticket. 

In verband met de opbouw van nieuwe tentoonstellingen geldt van 9 juni t/m 3 juli een gereduceerd toegangstarief.

Bereikbaarheid

Het Nieuwe Instituut bevindt zich in het centrum van Rotterdam, op circa 15 minuten lopen van station Rotterdam CS. Het museum maakt deel uit van het Museumpark en bevindt zich schuin tegenover Museum Boijmans Van Beuningen. Met het openbaar vervoer is Het Nieuwe Instituut te bereiken met de metro (halte Eendrachtsplein), tram 7 (halte Eendrachtsplein of halte Museumpark), tram 4 (halte Eendrachtsplein), bus 44 (halte Wytemaweg) en bus 32 (halte Breitnerstraat).

Bij Het Nieuwe Instituut is beperkt ruimte voor betaald parkeren. Tegenover het gebouw bevindt zich Parkeergarage Museumpark. Een aantal uur parkeren kan heel voordelig via speciale parkeerkaarten van de Gemeente Rotterdam. Bestel deze kaarten via Parkeren in Rotterdam.

Let op: tijdens de werkzaamheden in en rond het Museumpark kunt u gebruik maken van de achteringang aan de Rochussenstraat 40. 

Toegankelijkheid

Het Nieuwe Instituut vindt het belangrijk om toegankelijk te zijn en een ruimte te zijn waar iedereen zich welkom voelt. Het instituut biedt hiervoor verschillende voorzieningen. 

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.