Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus is Het Nieuwe Instituut tijdelijk gesloten.

Het Nieuwe Instituut

Ontdek de tentoonstelling(en) van Het Nieuwe Instituut met het omleidteam van ontrafelaars en belevingsdeskundigen. De omleiders nemen u mee vanuit hun eigen visie als muzikant, danser, architect, acteur of kunstdocent.

 

Een omleiding duurt een uur en kost € 85,- voor een groep van maximaal vijftien deelnemers, exclusief entree voor het museum (entreetickets zijn verkrijgbaar bij de ontvangstbalie). 
 

U kunt een omleiding boeken door een e-mail te sturen naar boekingen@hetnieuweinstituut.nl of te bellen met 010-4401200.

Onderwijs

Het Nieuwe Instituut biedt omleidingen en programma's voor alle onderwijsniveaus en -jaargangen aan, tegen speciale tarieven.

Huis Sonneveld

Naast Het Nieuwe Instituut bevindt zich museumwoning Huis Sonneveld, een vrijstaande villa uit 1933 die werd ontworpen door architectenbureau Brinkman en Van der Vlugt in opdracht van Albertus Sonneveld, een van de directeuren van de Van Nellefabriek. Het is een van de best bewaarde woonhuizen in de stijl van Het Nieuwe Bouwen.

Een rondleiding door Huis Sonneveld duurt één uur en kost € 85,- voor een groep van maximaal vijftien deelnemers, exclusief entree voor Huis Sonneveld (entreetickets zijn verkrijgbaar bij de ontvangstbalie van Het Nieuwe Instituut of aan de balie van Huis Sonneveld). Deze rondleidingen worden verzorgd door de rondleiders van Rotterdam UrbanGuides.

U kunt een rondleiding boeken door een e-mail te sturen naar boekingen@hetnieuweinstituut.nl of te bellen met 010-4401200.

Arrangementen

U kunt alle rond- en omleidingen combineren met koffie/thee & taart of een lunch in Het Nieuwe Café.

Rond-/omleiding met koffie/thee & taart
Na een rondleiding onder begeleiding kunt u nagenieten in Het Nieuwe Café met koffie van Giraffe Coffee Roasters en taart met een wisselend aanbod.
Dit arrangement kost € 167,50 voor max 15 personen (rondleiding € 85,-, koffie/thee met taart € 5,50 p.p.).
 
Rond-/omleiding met lunch
Na een rondleiding onder begeleiding kunt u nagenieten met een lunch in Het Nieuwe Café, bestaande uit belegd zuurdesembrood, appelperensap van zorgboerderij De Buytenhof en koffie van Giraffe Coffee Roasters.
Dit arrangement kost € 235,- voor max 15 personen (rondleiding € 85,-, lunch € 10,- p.p.).