Kunstenaar Auke de Vries legt met zijn werk een verbinding tussen de straat, architectuur en infrastructuur. In deze lezing vertelt De Vries hoe hij de ruimte hanteert, ‘aanraakt’ en daardoor definieert. Tot 25 juni is in Museum Beelden aan Zee een groot overzicht van recent werk te zien.

datum
22/06/2017
tijd
19:30 – 20:30
taal
Nederlands
verder deze avond

Museum open tot 21:00

The New Haberdashery open tot 21:00

Study Centre open tot 21:00

Thursday Night Live! Hypes 20:00 - 22:00

 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis. Aanmelden voor 15 juni via info@beeldenaanzee.nl

De beelden die De Vries vervaardigt zijn vaak abstract, maar verwijzen ook naar de werkelijkheid. Er zijn architectonische vormen in te herkennen, die doen denken aan vogelhuisjes, boomhutten een plek om even te verblijven. Het verblijf is tijdelijk, maar de plek is dat ook, want die lijkt te kunnen opstijgen, wegvliegen of –varen. De beelden in de openbare ruimte kenmerken zich door lange grillige staken die zich in de lucht uitstrekken. Vaak rust het zwaartepunt van de beelden aan ze bovenkant, waardoor ze een spanning geven in de ruimte. Auke de Vries maakte onder andere de sculptuur in de vijver rond Het Nieuwe Instituut, en het Maasbeeld, eveneens in Rotterdam.

Beelden aan Zee

In de Grote zaal van Museum Beelden aan Zee en de aangrenzende buitenruimtes schept de kunstenaar een nieuwe wereld, waarin de werken zich tot de museale architectuur en tot elkaar verhouden in een uitgebalanceerde, haast theatrale tentoonstelling. De tentoonstelling is te zien tot 25 juni 2017.