Tijdens deze Critics Night staat de schrijvende ontwerper centraal. Teksten over design worden voorgedragen door de ontwerpers zelf. Met Joeri Pruys, Sander Manse, Maarten Kloos, Ineke Hans, Sophie Krier en Hans Venhuizen.

datum
07/12/2017
tijd
19:00 – 21:30
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Toegang: 6 euro met ticket via ticketlink.

De avond wordt ingeleid door Joeri Pruys, zoon van de nestor van de schrijvende ontwerpers: Simon Pruys. De voordracht van Joeri is afkomstig uit de publicatie van zijn vader Dingen vormen mensen. Vervolgens zullen 5 schrijvende ontwerpers gedurende 8 minuten een tekst voordragen over het thema van de avond: Wat is goede smaak? Op het podium zit een driekoppig panel van ingewijden die kort reageren op de voordrachten. Aan het eind van de avond bepaalt het publieke de beste voordracht van de avond had. 

Deze avond kent een aantal spelregels voor de schrijvende ontwerpers: plaatjes zijn namelijk verboden. Na 8 minuten gaat de bel, want langer mag een voordracht niet duren. Op het podium onder andere: Sander Manse, Maarten Kloos, Ineke Hans, Sophie Krier en Hans Venhuizen.

Thursday Night Live!

Thursday Night Live! staat voor verdieping, uitwisseling en ontmoeting – een avond om over na te praten en verder te denken. Vanaf 18.00 uur is het mogelijk om in Het Nieuwe Café een Thursday Bite te nuttigen. Dinervouchers à €7,50 zijn tot een dag tevoren online te krijgen via de Thursday Night Live! tickets-link of aan de bar op de avond zelf.