Multimediakunstenaar Giovanni Maisto Ferreira en performer OTION presenteren met Touch’M een evenement waarmee ze een gesprek op gang willen brengen over niet-seksuele intimiteit tussen mannen. Ze zien aanraking als een katalysator voor herstel. De kunstenaars werken in een tweeluik samen met Kunstinstituut Melly en Het Nieuwe Instituut aan een welkome ruimte die gebaseerd is op de gelijknamige film die Ferreira regisseerde en waarvoor OTION de choreografie heeft verzorgd. De moderator van deze editie is Aqueene Wilson.

Op 6 en 7 november wordt er bij Kunstinstituut Melly een mannenkring onder de naam Holding Sacred Space For Healthy Masculine Energy georganiseerd. In deze sessie is de oprichter van The Gathering of Men, Oscar Alonso Delgado, de hoofd facilitator waarin hij iedereen uitgenodigd om te delen, luisteren, voelen en zijn.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De korte film touch'M, wordt tijdens het evenement vertoond. touch'M laat zien hoe prachtig fysieke connectie kan zijn en tegelijkertijd is het een verbeelding van Giovanni’s persoonlijke ervaring met mannelijke aanraking. De film is gemaakt om opvattingen die mensen hebben over wat het betekent om intiem te zijn als man, ter discussie te stellen. Giovanni vertelt: “deze korte film dient als een symbolische weergave van hoe niet-seksuele aanraking helend kan zijn voor aspecten van toxic masculinity (giftige mannelijkheid), iets dat verborgen maar wijdverspreid is in onze Westerse samenleving". Voor de film was OTION een featured artiest, choreograaf, songwriter en co-producer van de gelijknamige titelsong touch'M.

De kunstinstallatie van Giovanni, Skinscape, dat te zien is in de korte film wordt in aanloop van het evenement vertoont in het foyer van Het Nieuwe Instituut.

datum
05/11/2021
tijd
20:00 – 22:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Dit evenement is gratis. 

We willen bezoekers vragen om te overwegen om te doneren aan de Black & Queer Trans Resistance Netherlands.

Giovanni Maisto Ferreira is kunstenaar. In zijn werk worden verschillende soorten media geexploreert om een persoonlijke waarneming van onze hedendaagse maatschappij en al diens disfunctionaliteit te tonen. Door te denken in termen van ruimtes, texturen en storytelling creëert Giovanni gevoelige en immersieve ervaringen. OTION is een multidisciplinair podium kunstenaar gebaseerd in Amsterdam. In zijn werk mengt hij dans, live muziek, zang en spoken word, met een sterke nadruk op storytelling. Giovanni en OTION hebben in het verleden voor de tentoonstelling G/D Thyself: Spirit Strategies for Raising Free Black Children in Het Nieuwe Instituut hun werk G's Us opgetreden. 

De evenementenreeks Touch'M is een samenwerking tussen Giovanni Maisto Ferreira, OTION, Kunstinstituut Melly en Het Nieuwe Instituut.

De tweede en derde avond in dit evenementreeks vinden op 6 en 7 november plaats in Kunstinstituut Melly.

Holding Sacred Space For Healthy Masculine Energy

6 en 7 november, Kunstinstituut Melly

Na de openingsavond van Touch’M, een evenementenreeks in samenwerking met Giovanni Maisto Ferreira, OTION en Het Nieuwe Instituut, presenteert Kunstinstituut Melly een mannenkring genaamd Holding Sacred Space For Healthy Masculine Energy. Door middel van meditatie, ademwerk, bewegingsoefeningen en bewuste communicatie zullen we actief positieve vormen van aanraking en connectie beoefenen, als middel om toxic masculinity te helen. In deze sessie is de oprichter van The Gathering of Men, Oscar Alonso Delgado, de hoofd facilitator waarin hij iedereen uitgenodigd om te delen, luisteren, voelen en zijn.