Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Het Nieuwe Instituut zoekt ter ondersteuning van het team Marketing en Communicatie per juni 2021 een Stagiair Communicatie.

Het Nieuwe Instituut

Het Nieuwe Instituut is er voor professioneel ontwerpend Nederland en het geëngageerde publiek dat in architectuur, design en digitale cultuur geïnteresseerd is. Het instituut is een erfgoedinstelling. Het beheert de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw en zet zich in voor het beheer en de ontsluiting van design- en digitale cultuurarchieven. Het Nieuwe Instituut stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en debattenprogramma’s in binnen- en buitenland.

Trefwoorden die Het Nieuwe Instituut karakteriseren zijn: nieuwsgierig, meerstemmig, sociaal, ecologisch, experimenteel, Rotterdam/regionaal/nationaal/internationaal, (zelf)kritisch, plezier, gastvrij, uitgesproken, toegankelijk, een goede opdrachtgever, een lerende organisatie, continu in transformatie.

Meerstemmigheid is in communicatie het leidende principe en biedt de kans verhalen te vertellen vanuit de uiteenlopende perspectieven van verschillende publieksgroepen.

Wat is het doel van de stage?

Het leren communiceren van evenementen, tentoonstellingen en onderzoek, voornamelijk gericht op professionele doelgroepen werkzaam in de vakgebieden architectuur, design en digitale cultuur.

Wat houdt de functie in?

Als Stagiair Marketing en Communicatie draai je mee in het team en treed je op als assistent communicatiemedewerker bij de voorbereiding en productie van communicatiemiddelen.

Wat zijn de werkzaamheden?

 • In samenwerking met de communicatiemedewerkers events op de kaart te zetten, professionele doelgroepen in kaart brengen en hen betrekken bij de projecten van Het Nieuwe Instituut;
 • Begeleiden van het communicatietraject van evenementen;
 • Aanmaken van webpagina’s en verzenden van mailings;
 • Posten van berichten en monitoren van social mediakanalen;
 • Het inhoudelijk meedenken met de ontwikkeling van programma’s;
 • Meedenken en meewerken aan acties om het bereik van Het Nieuwe Instituut te vergroten.

Wie zoeken wij?

 • Affiniteit met cultuur, architectuur, design en digitale cultuur;
 • Inschrijving bij een HBO/WO opleiding, bij voorkeur in cultuur, communicatie, media of journalistiek;
 • Communicatietalent met hands-on mentaliteit, resultaatgericht kunnen werken in een klein team;
 • Flexibel, zelfstandig en klantgericht;
 • Affiniteit met sociale media, met name Facebook, Twitter en Instagram;
 • Uitstekende beheersing van het Nederlands en goede beheersing van het Engels (wegens diverse redactiewerkzaamheden);
 • Eventueel ervaring met content management systemen, social media en eventueel Adobe Creative Suite software (InDesign en Photoshop).

Wat bieden wij?

Het Nieuwe Instituut biedt een inspirerende omgeving om werkervaring op te doen en je netwerk te vergroten. Je leert tijdens je stage over de processen en productie van diverse activiteiten, en over het werken in een grote culturele instelling. Vergoeding voor de stage bedraagt € 250,- per maand bij 5 dagen (inclusief reiskostenvergoeding woon-werkverkeer). Minimale periode van de stage is 3 maanden, minimaal 3 dagen per week.

De stage zal, afhankelijk van de coronamaatregelen die dan gelden, deels op locatie maar grotendeels op afstand plaatsvinden.

Meer weten?

Neem voor meer informatie over de inhoud van de stageplaats contact op met Ester Martens.

Reageren

Stuur een bondige motivatie met je CV naar hr@hetnieuweinstituut.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.