Het Nieuwe Instituut zoekt per september 2018 (of eerder) een enthousiaste Stagiair(e) Educatie met nieuwsgierige houding. 

Het Nieuwe Instituut 

Het Nieuwe Instituut is er voor professioneel ontwerpend Nederland en het bredere publiek dat in architectuur, design en digitale cultuur geïnteresseerd is. Het instituut beheert het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw, stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen, activiteiten, lezingen en debatprogramma’s in binnen en buitenland. 

Afdeling Educatie 

De afdeling Educatie is verantwoordelijk voor de realisatie van het educatieprogramma. De afdeling ontwikkelt en organiseert onder andere onderwijsprogramma’s, activiteiten voor families en workshops voor volwassenen. Daarnaast werkt de afdeling mee aan organisatiebrede projecten. Het doel van de programma’s is deelnemers te laten ontdekken dat zij de ontwerpers van de toekomst zijn. Het museum beschikt over drie tentoonstellingszalen en de museumwoning Huis Sonneveld. Twee à drie keer per jaar wordt een nieuw (tentoonstellings)programma gelanceerd met een centrale opening.  

Wat houdt de stage in? 

Als stagiair(e) Educatie draai je vol mee in het team Educatie. Aan de hand van door jezelf bepaalde leerdoelen wordt samen met jou bepaald bij welke educatieve programma’s je een rol speelt bij de ontwikkeling en organisatie. 

Wat zijn de werkzaamheden? 

  • Inhoudelijke en praktische ondersteuning bij de ontwikkeling van innovatieve educatieprogramma’s;
  • Onderzoek naar educatieve materialen; bewaken van de kwaliteit en aanvullen van materialen;
  • Assisteren bij de op- en afbouw van educatieve projecten;
  • Meewerken aan communicatie over educatieve programma’s;
  • Documenteren van educatieve projecten. 

Wat vragen wij? 

  • Je volgt een relevante HBO- of WO-opleiding waarbij een stage in het curriculum past;
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met cultuureducatie en ideeën hierover;  
  • Je hebt een nieuwsgierige houding en bent oplossingsgericht; 
  • Je bent sociaal, communicatief vaardig en collegiaal; 
  • Je beschikt over organisatietalent en een hands-on mentaliteit. 

Wat bieden wij? 

Het Nieuwe Instituut biedt een inspirerende omgeving om werkervaring op te doen en je netwerk te vergroten. Je maakt kennis met de praktijk van een culturele instelling en ontwikkelt competenties en vaardigheden op het gebied van educatie, aan de hand van je eigen leerdoelen. De vergoeding voor de stage bedraagt ca € 250 bruto per maand bij 5 dagen per week. 

Periode  

De periode van de stage is 4 tot 6 maanden, 4 tot 5 dagen per week. 

Meer weten? 

Voor vragen over de stageplaats kun je contact opnemen met Annemiek Snelders, educator, 010-4401296, a.snelders@hetnieuweinstituut.nl

Reageren? 

Ben jij diegene die wij zoeken? Stuur dan je motivatie en CV voor 31 mei 2018 naar Hanna Piksen, hoofd educatie: h.piksen@hetnieuweinstituut.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.