Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Het Nieuwe Instituut zoekt ter ondersteuning van Team Thursday Night Live! per juni 2021 een Stagiair Communicatie.

Het Nieuwe Instituut

Het Nieuwe Instituut is er voor professioneel ontwerpend Nederland en het geëngageerde publiek dat in architectuur, design en digitale cultuur geïnteresseerd is. Het instituut is een erfgoedinstelling. Het beheert de rijkscollectie voor architectuur en zet zich in voor het beheer en de ontsluiting van design en digitale cultuurarchieven. Het Nieuwe Instituut stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en debattenprogramma’s in binnen- en buitenland.

Trefwoorden die Het Nieuwe Instituut karakteriseren zijn: nieuwsgierig, meerstemmig, sociaal, ecologisch, experimenteel, Rotterdam/regionaal/nationaal/internationaal, (zelf)kritisch, plezier, gastvrij, uitgesproken, toegankelijk, een goede opdrachtgever, een lerende organisatie, continu in transformatie.

Meerstemmigheid is in communicatie het leidende principe en biedt de kans verhalen te vertellen vanuit de uiteenlopende perspectieven van verschillende publieksgroepen.

Thursday Night Live!

De donderdagavond van Het Nieuwe Instituut biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur met lezingen, discussies, avondopenstelling van het museum, Thursday Bite, tweewekelijks wisselende pop-in expo’s en partnerprogramma’s. Urgente vraagstukken, vernieuwend onderzoek, actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland. Voor Thursday Night Live! wordt samengewerkt met alle afdelingen van de organisatie. De diversiteit van programma’s maakt het mogelijk de uiteenlopende doelgroepen van Het Nieuwe Instituut aan te spreken, te betrekken en te ondersteunen. Jaarlijks vinden er tenminste 44 avonden plaats die gemiddeld 180 bezoekers per avond trekken. Bekijk een introductiefilmpje.

Wat is het doel van de stage?

Het leren communiceren van evenementen en bijeenkomsten, gericht op professionele doelgroepen werkzaam in de vakgebieden architectuur, design en digitale cultuur.

Wat houdt de functie in?

Als Stagiair Communicatie draai je mee in het Team Thursday Night Live! en treed je op als assistent communicatiemedewerker bij de voorbereiding en productie van activiteiten.

Wat zijn de werkzaamheden?

 • In samenwerking met de communicatiemedewerker events op de kaart te zetten, professionele doelgroepen in kaart brengen en hen betrekken bij de projecten van Het Nieuwe Instituut;
 • Begeleiden van communicatietraject van evenementen.
 • Aanmaken van webpagina’s en verzenden van mailings.
 • Posten van berichten en monitoren van social mediakanalen.
 • Het inhoudelijk meedenken met de ontwikkeling van programma’s.

Wie zoeken wij?

 • Affiniteit met cultuur, architectuur, design en digitale cultuur;
 • Inschrijving bij een WO studie cultuurwetenschappen of mediastudie,
 • Communicatietalent met hands-on mentaliteit, resultaatgericht kunnen werken in een klein team.
 • Goede beheersing van het Nederlands en Engels;
 • Academische denk- en schrijfvaardigheden;
 • Eventueel ervaring met content management systemen, social media en eventueel Adobe Creative Suite software (InDesign en Photoshop).
 • Aanwezigheid op de donderdagavond.

Wat bieden wij?

Het Nieuwe Instituut biedt een inspirerende omgeving om werkervaring op te doen en je netwerk te vergroten. Je leert tijdens je stage over de processen en productie van diverse activiteiten, en over het werken in een grote culturele instelling. Vergoeding voor de stage bedraagt € 250,- per maand bij 5 dagen (inclusief reiskostenvergoeding woon-werkverkeer). Minimale periode van de stage is 3 maanden, minimaal 4 dagen per week.

Meer weten?

Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Moetoesingi Schmidt.

Reageren

Stuur een bondige motivatie met je CV naar Roos Hamers, hr@hetnieuweinstituut.nl

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld