Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Het Nieuwe Instituut zoekt voor de afdeling Erfgoed een enthousiaste en leergierige stagiair(e) Kunstgeschiedenis (architectuur- en stedenbouw).

Wie zoeken wij?

  • WO Kunst- en Architectuurgeschiedenis, bij voorkeur 19de – 20ste eeuw
  • Culturele interesse, bij voorkeur voor architectuur, design en e-cultuur
  • Flexibel en zelfstandig
  • Communicatief sterk
  • Hands-on mentaliteit

Werkzaamheden

In ons team houd je je samen met collega’s bezig met de uitvoering van het beleid op het gebied van Erfgoed. Daarnaast ondersteun je de Conservatoren (architectuurhistorici) bij lijn- en projecttaken. Tijdens de stageperiode werk je actief mee aan bijvoorbeeld tentoonstellingen en andere projecten die Erfgoed-gerelateerd zijn. Op dit moment is dat het project Bauhaus (1919-2019). De werkzaamheden en de projecten waar je aan meewerkt stellen wij vast in onderling overleg. 

Wat bieden wij?

Een inspirerende omgeving om werkervaring op te doen en je netwerk te vergroten. Je leert tijdens je stage over Erfgoed en over het werken in een landelijke culturele instelling. Vergoeding voor de stage bedraagt  € 250 bruto per maand bij 5 dagen incl. reiskostenvergoeding woon-werkverkeer. Minimale periode van de stage is 3 maanden, minimaal 4 dagen per week.

Het Nieuwe Instituut

Het Nieuwe Instituut brengt architectuur, design en digitale cultuur samen. Twee meerjarige programma’s – Landschap en Interieur en De Dingen en De Materialen – in relatie tot een jaarlijks wisselend onderzoeksthema vormen de inhoudelijke kern. Rond deze onderwerpen organiseert Het Nieuwe Instituut onder meer tentoonstellingen, onderzoeken, lezingen, fellowships en publicaties. Het Nieuwe Instituut beheert het Rijksarchief voor Nederlandse architectuur en stedenbouw, met tekeningen, foto’s, affiches en maquettes uit de archieven en verzamelingen van Nederlandse architecten en stedenbouwers.

Meer weten

Voor vragen over deze stageplaats kun je contact opnemen met Hetty Berens, conservator Erfgoed, 010-4401212 of h.berens@hetnieuweinstituut.nl. Voor vragen over de procedure neem je contact op met Roos Hamers, Specialist HR, 010 – 440 12 36, r.hamers@hetnieuweinstituut.nl

Reageren

Stuur een bondige motivatie met je CV naar hr@hetnieuweinstituut.nl en geef hierin aan per wanneer je beschikbaar bent.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld