Het Nieuwe Instituut vormt een stijlvolle en goed geoutilleerde omgeving voor symposia, congressen, lezingen, vergaderingen en presentaties.

De beschikbare zalen hebben allen een geheel eigen karakter en zijn verschillend in grootte en uitstraling. Uitbreiding van bijeenkomsten met een rondleiding door een tentoonstelling of de museumwoning Huis Sonneveld behoort tot de mogelijkheden. Ook kunnen er (creatieve) workshops of activiteiten voor kinderen worden georganiseerd.

Voor algemene informatie over zaalverhuur en boekingen kunt u contact opnemen met Nora Morton via 010 – 44 01314 of verhuur@hetnieuweinstituut.nl.

Voor het vrijblijvend aanvragen van een offerte kunt u gebruikmaken van het online formulier Offerte-aanvraag verhuur.

Ruimtes verhuur

Room I

Room 1 is een lichte, multifunctionele ruimte en zeer geschikt voor workshops, vergaderingen en andere kleine bijeenkomsten. Naast een ruime vergadertafel voor veertien personen beschikt de serre over een theateropstelling met tweeënveertig zitplaatsen, een katheder en uitstekende technische faciliteiten. De serre beschikt over een eigen entree aan de Rochussenstraat en grenst aan het Dek.

Blok twee uur Euro 185,-
Dagdeel Euro 350,-
Twee dagdelen Euro 600,-

Prijzen zijn ex BTW. Buiten museumopeningstijden geldt een toeslag.

Auditorium

Het auditorium biedt ruimte aan honderdtachtig personen in theateropstelling en is voorzien van moderne technische faciliteiten. Het is zeer geschikt voor symposia, presentaties, lezingen en discussie bijeenkomsten. Achter het spreekgestoelte bevindt zich een grote glazen wand, waardoor de zaal uitzicht geeft op het café, het terras en de vijver. Zaalhuur is inclusief alle beschikbare techniek en technicus.

Blok van twee uur Euro 600,-
Dagdeel Euro 1.000,-
Twee dagdelen Euro 1.750,-
Technische voorbereiding Euro 50,- per uur

Prijzen zijn ex BTW. Buiten museumopeningstijden geldt een toeslag.