Na de lancering van het boek en de online publicatie Vertical Atlas, het resultaat van een meerjarige research programme door Het Nieuwe Instituut en Hivos, zal materiaal uit het boek worden tentoongesteld in Het Nieuwe Instituut.

Het Atlas-project wil een nieuwe atlas creëren om te helpen bij het navigeren door de complexe techno-politiek van de wereld van nu. De eerste fase van Vertical Atlas werd ontwikkeld via een reeks van vijf openbare lezingen en onderzoekslabs (2018-2019).De Atlas werd geproduceerd door een groep van meer dan 50 internationale ontwerpers, architecten en academici uit verschillende disciplines, uit meer dan 20 landen verspreid over alle continenten. De fysieke publicatie presenteert een nieuwe reeks kaarten in opdracht van internationale ontwerpers en visuele kunstenaars in nieuwe vormen, waaronder stadsplannen, datavisualisatie en cartografische werken.

Visuele werken worden gepresenteerd naast teksten in de vorm van artikelen en essays van prominente stemmen uit de architectuur, design, de academische wereld en daarbuiten. Samen vormen ze een boeiende en baanbrekende publicatie, die de manier verandert waarop ruimte, technologie en geopolitiek vandaag de dag worden besproken. De digitale publicatie zal een onlinebron zijn die digitale voorstellingen biedt die bestaan als narratieve interfaces. Vertical Atlas werd geïnitieerd door Benjamin Bratton, Leonardo Dellanoce, Arthur Steiner en Klaas Kuitenbouwer. Het Vertical Atlas project is ontwikkeld en geproduceerd door Digital Earth en Het Nieuwe Instituut.

Redacteurs Leonardo Dellanoce, Amal Khalaf, Klaas Kuitenbrouwer, Nanjala Nyabola, Renée Roukens, Arthur Steiner, Mi You

Redactie assistenten Hannah Adlide

Bijdrages (list names here)

Uitgegeven door by ArtEZ Press 

 

The Vertical Atlas publicatie is verkrijgbaar vanaf 27 oktober 2022, wanneer de officiële boekpresentatie plaatsvindt in Het Nieuwe Instituut. Vanaf die datum tot en met 27 november 2022 is de tentoonstelling open voor het publiek met werk van François Knoetze, Andrej Škufca, Qiu Zhijie en anderen.

 

 

 

datum
27/10/2022
tot
27/11/2022
taal
Engels
 
locatie

Gallery 3

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standard€ 7,50
Students, CJP, Friends and Members of Het Nieuwe Instituut€ 3,75