Het Nieuwe Instituut is medeorganisator van de derde editie van de internationale conferentie The World Around, die plaatsvindt van 29 januari tot en met 5 februari 2022. Het evenement gaat op 29 januari van start met een conferentie die zowel live in Het Nieuwe Instituut als online te volgen is.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De conferentie brengt elk jaar een kritisch en divers netwerk van makers en denkers bij elkaar om stil te staan bij baanbrekende en toonaangevende designprojecten van de voorgaande maanden. Zo wil de organisatie het internationale architectuur- en ontwerpdebat stimuleren en versterken.  

The World Around bestaat dit jaar uit twee conferenties die op opeenvolgende zaterdagen plaatsvinden in Rotterdam en New York. De aftrap op 29 januari vindt plaats in Het Nieuwe Instituut en het slotevenement wordt georganiseerd in het Guggenheim Museum. Op de tussenliggende dagen is er een online programma dat speciaal voor deze gelegenheid wordt samengesteld uit nieuw materiaal, videodocumentatie van de fysieke programmering in Rotterdam, verdiepende artikelen en andere relevante content. 

De The World Around conferentie van 2022 geeft een veelomvattend overzicht van architectonische, ruimtelijke, ecologische en sociale projecten van het afgelopen jaar. Voor beide locaties is een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar voor fysieke deelname. Online zijn de beide conferentie-dagen via een livestream gratis te bekijken.  

The World Around wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Facebook Open Arts en Amura. 

Meld u hier aan voor de The World Around nieuwsbrief om als eerste geïnformeerd te worden over het programma en ticketverkoop.

 

datum
29/01/2022
tijd
10:00 – 17:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

En online